Jak zrobić pizzę w domu taką jak z pizzerii. Przepis zdradzony przez Szefa...
Wskazówki Pana Krystiana Jóźwiaka, właściciela restauracji Gościniec Sudecki, zawarte w tym video przepisie pozwolą krok po kroku na przygotowanie od podstaw...
s.....o z- #
- #
- #
- #
- #
- 371
Komentarze (371)
najlepsze
-ziomeczków którzy zjedzą każdą pizze- nawet z biedry - w myśl zasady że pizza jak seks nawet jak jest zła ta i tak całkiem niezła
-normalnych którzy by nie spuszczają się nad pizza jak nad jakimś afrodyzjakiem, mają swoje preferencje ale tę pizzę myślę zjedli by bez oporów i z zadowoleniem, oczywiście mając jakieś zastrzeżenia wedle gustu
-wiecznie niezadowolonych malkontentów których wyszukane gusta, bogate
@AdrianV91: Problem w tym, że w porównaniu do tego "przepisu" tą typowo włoską jest 5x prościej przygotować, a do tego będzie smaczniejsza.
https://www.youtube.com/watch?v=1-SJGQ2HLp8
2. rozciaga recznie i potem i tak walkuje, swoja droga za geste ma to ciasto o wiele za geste
3. zaczal mowic ile piecze potem zmienil temat, w sumie nie slyszalem ile
To ile masz stopni na tym piekarniku? Ja piekę 12'' przy 225 stopniach.
Tu jest różnica. Spróbuję następnym razem.
http://forum.purepc.pl/topic/208065-pizza-by-rs-krok-po-kroku/
Ale znasz historię pizzy, prawda?
@Copsaintshit: EH PANOWIE CORAZ WIECEJ AMATORÓW PCHA SIĘ DO ZABAWY HEHE, MAM NADZIEJĘ, ŻE PRZYJDZIE TA NOWELIZACJA USTAWY I PIZZE BĘDZIE MOŻNA PIEC TYLKO Z LICENCJĄ
Robiona tak samo jak ta na filmie tylko całkiem inaczej...( ͡º ͜ʖ͡º)
@iamsearchingforthetruth: To zapiekanka a nie pizza.
Kulka ciasta do pizzy, która mieści się w domowym piekarniku, powinna ważyć 300-400 gramów. Jeśli ktoś chce super cienką to nawet 250.
W pracy trochę inaczej to obliczałem i robiłem w innej skali, nie chce mi się przeliczać proporcji. Poza tym to nie apteka, trzeba kontrolować co się dzieje i odpowiednio manipulować proporcjami składników (więcej mąki,
Anyway taka cienizne preferuje (sprzed 20 minut)