Oryginalnych potraw kuchni staropolskiej nikt by dziś nie zjadł
W przepisach kulinarnych z XVII i XVIII wieku jest tyle przypraw, głównie słodkich i kwaśnych, że potrawy gubiły swój naturalny smak.
n.....2 z- #
- #
- #
- #
- #
- 128
- Odpowiedz
W przepisach kulinarnych z XVII i XVIII wieku jest tyle przypraw, głównie słodkich i kwaśnych, że potrawy gubiły swój naturalny smak.
n.....2 z
Komentarze (128)
najlepsze
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA xD
@push3k-pro: czyli na oko jak 80% uczelni wyższych w Polsce...
W dzisiejszych czasach co tańsza kiełbasa coś za bardzo doprawiona pieprzem ;)
I wszystko jasne. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
przeciez i wtedy, i dzisiaj jest to jedno z najtanszych, czerwonych mies (no, baranina i kozina tez sa tanie)?
Kuchnią polską to bym tego nie nazwał...
Wcale nie przeczę, że polskość, to była szlachta - i nie muszę się z niczym "godzić", bo dokładnie tak samo uważam.
Szlachty jednak w Polsce było co najmniej kilkanaście procent - i żyła a i owszem, we dworach i dworkach, ale w ogromnej większości na wsi, gdzie świeże owoce cytrusowe nie docierały.
Szafran jest natomiast najdroższą przyprawą świata (i był zawsze) i używano jej raczej na dworze królewskim i
Barbarzyńcy