Testujemy ketchupy: który wybrać na grilla?
Sezon grillowy za pasem, co oznacza, że już wkrótce ketchup stanie się częstym gościem na naszych stołach. Sprawdziliśmy, którym warto polać kiełbasę czy kanapkę, a jaki lepiej zostawić na sklepowej półce.
mamkuchnie z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 212
Komentarze (212)
najlepsze
Po pierwsze brakuje przynajmniej 5 popularnych keczupów: (heinz, włocławek, fanex no7, krzepki radek i markowy z roleskigo).
Po drugie metodologia całkiem z dupy. jeśli zawartość pomidorów traktować jako zaletę a zawartość cukrów jako wadę to powinno się odjąć naturalnie występujący w pomidorach cukier (do 4g/100g) od cukru ogółem.
Na przykład po odliczeniu cukru pochodzącego z pomidorów "niechlubny" wynik keczupu madero to już
teoretycznie to chyba te same linie produkcyjne tylko opakowanie inne ale kij ich tam wie :)
tak z ciekawosci jak sie juz skusisz to daj znac czy podszedl :)
@TiempoSanto: Szczerze mówiąc pierwszy raz widzę taki keczup. To jakiś lokalny produkt?
Też wg mnie bez sensu. To syrop glukozowo-fruktozowy automatycznie dyskwalifikuje keczup, ale cukier już nie? Przypominam, że cukier w czasie trawienia rozkłada się
Tylko Hellmann's. Pudliszki tak nie lubię, że już wolę całkiem zrezygnować z keczupu, niż jeść właśnie tej firmy.
Głównie o tą pastę by mi chodziło.
bo nie testowaliście Włocławka
Bardzo ostry też nie jest, ale przynajmniej nie wali chemią na kilometr jak kotlin
Komentarz usunięty przez moderatora
Włocławek pyszny ze słoika ten w plastiku jest nie dobry no i oczywiście Heinz ale tylko w szkle.