Testujemy ketchupy: który wybrać na grilla?
Sezon grillowy za pasem, co oznacza, że już wkrótce ketchup stanie się częstym gościem na naszych stołach. Sprawdziliśmy, którym warto polać kiełbasę czy kanapkę, a jaki lepiej zostawić na sklepowej półce.
mamkuchnie z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 212
- Odpowiedz
Komentarze (212)
najlepsze
Po pierwsze brakuje przynajmniej 5 popularnych keczupów: (heinz, włocławek, fanex no7, krzepki radek i markowy z roleskigo).
Po drugie metodologia całkiem z dupy. jeśli zawartość pomidorów traktować jako zaletę a zawartość cukrów jako wadę to powinno się odjąć naturalnie występujący w pomidorach cukier (do 4g/100g) od cukru ogółem.
Na przykład po odliczeniu cukru pochodzącego z pomidorów "niechlubny" wynik keczupu madero to już
teoretycznie to chyba te same linie produkcyjne tylko opakowanie inne ale kij ich tam wie :)
tak z ciekawosci jak sie juz skusisz to daj znac czy podszedl :)
@TiempoSanto: Szczerze mówiąc pierwszy raz widzę taki keczup. To jakiś lokalny produkt?
Też wg mnie bez sensu. To syrop glukozowo-fruktozowy automatycznie dyskwalifikuje keczup, ale cukier już nie? Przypominam, że cukier w czasie trawienia rozkłada się
Tylko Hellmann's. Pudliszki tak nie lubię, że już wolę całkiem zrezygnować z keczupu, niż jeść właśnie tej firmy.
Głównie o tą pastę by mi chodziło.