Testujemy ketchupy: który wybrać na grilla?
![Testujemy ketchupy: który wybrać na grilla?](https://wykop.pl/cdn/c3397993/link_TRZiOLbbZ3m4k7Cjpzx3jXLDkD3oMNsT,w300h194.jpg)
Sezon grillowy za pasem, co oznacza, że już wkrótce ketchup stanie się częstym gościem na naszych stołach. Sprawdziliśmy, którym warto polać kiełbasę czy kanapkę, a jaki lepiej zostawić na sklepowej półce.
![mamkuchnie](https://wykop.pl/cdn/c3397992/mamkuchnie_ttzFVtgcDa,q52.jpg)
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 212
- Odpowiedz
Komentarze (212)
najlepsze
źródło: comment_Q8k4mNHZVNUvulNnR9mRRXBzzu3TCkn2.jpg
PobierzPo pierwsze brakuje przynajmniej 5 popularnych keczupów: (heinz, włocławek, fanex no7, krzepki radek i markowy z roleskigo).
Po drugie metodologia całkiem z dupy. jeśli zawartość pomidorów traktować jako zaletę a zawartość cukrów jako wadę to powinno się odjąć naturalnie występujący w pomidorach cukier (do 4g/100g) od cukru ogółem.
Na przykład po odliczeniu cukru pochodzącego z pomidorów "niechlubny" wynik keczupu madero to już
teoretycznie to chyba te same linie produkcyjne tylko opakowanie inne ale kij ich tam wie :)
tak z ciekawosci jak sie juz skusisz to daj znac czy podszedl :)
źródło: comment_dIcfuj1ZC9nRQzgsMZWXNh7yWIkDy7EV.jpg
Pobierzźródło: comment_zXUJ7TXcP0r4cfAsmSMMFTsWN04VZgGf.jpg
Pobierz@TiempoSanto: Szczerze mówiąc pierwszy raz widzę taki keczup. To jakiś lokalny produkt?
Też wg mnie bez sensu. To syrop glukozowo-fruktozowy automatycznie dyskwalifikuje keczup, ale cukier już nie? Przypominam, że cukier w czasie trawienia rozkłada się
źródło: comment_c7GDSypxbQkgtYwGZMEm60OqfGMqjTiS.jpg
PobierzTylko Hellmann's. Pudliszki tak nie lubię, że już wolę całkiem zrezygnować z keczupu, niż jeść właśnie tej firmy.
źródło: comment_JkULIctmtygQ3WNivu39iya3pISTIJf6.jpg
PobierzGłównie o tą pastę by mi chodziło.