5 nieuczciwych firm i ich sposoby na manipulacje
Ostatnio cały czas czuję, jakby wszystkie firmy w koło zapomniały co znaczy słowo uczciwość. O tym, jak zostałem oszukany 5 razy w tym tygodniu.
murmur z- #
- 387
Ostatnio cały czas czuję, jakby wszystkie firmy w koło zapomniały co znaczy słowo uczciwość. O tym, jak zostałem oszukany 5 razy w tym tygodniu.
murmur z
Komentarze (387)
najlepsze
napój o smaku
KWAS CHLEBOWY
@platkiowsiane: większość produktów w lidlu czy biedronce pochodzi od "markowych" producentów, co jest jasno podane na etykiecie. To że w Lidlu cały nabiał jest "marki" PILOS a garmażeria "PIKOK" to ich metoda na jednorodność oferty - ludzie nie zastanawiają się które mleko czy masło wybrać... W
@murmur: uważasz, że w małych piekarniach nie dodają nic do pieczywa? Że pieką według "receptury babci"?
\
Co do syropu malinowego to teraz jeszcze można dostać tanie maliny, ostatki już. Kupujecie powiedzmy 8 koszyczków (ze 30 zł wyjdzie), przebieracie je, wrzucacie do dużego słoja, zasypujecie cukrem (ile to wam nie powiem bo ostatnio robiłem rok temu i na oko sypałem ale pewnie z 1-2 kg) i czekacie kilka dni, może ze 2 tygodnie. Macie doskonały syrop, którego
Otrzymałem dziś od Pani z Tymbarka wyjaśnienie sprawy dodawania cukru. Przepraszam za wprowadzenie w błąd i wklejam wiadomość od Pani :)
Pragniemy wyjaśnić, że soki 100% nie zawierają żadnych sztucznych dodatków, żadnych konserwantów, jak również nie dodaje się do nich cukru. Zawierają one bowiem 100% naturalnego wsadu owocowego lub warzywnego. Produkowane są z soku wyciśniętego bezpośrednio z owoców i warzyw lub są odtwarzane z soku zagęszczonego – co oznacza, że jest to produkt otrzymany z soku owocowego lub warzywnego, poprzez fizyczne usunięcie określonej ilości zawartej w nim wody. Proces zagęszczania prowadzi się w celu utrwalenia produktu, gdyż przechowywany w odpowiednich warunkach nie ulega zepsuciu (fermentacji, zapleśnieniu). Zmniejszenie prawie 6-krotne objętości soku zagęszczonego ułatwia transport i przechowywanie oraz znacznie obniża koszty, co jest istotne w przypadku tiakch owoców jak chociażby grejpfruty, których transport jest konieczny do naszego kraju z innych regionów świata. Z tak zagęszczonego soku odtworzony jest sok, poprzez dodanie takiej samej ilości wody, jaka została odparowana podczas jego zagęszczania oraz ewentualne przywrócenie takiej samej ilości aromatu, jaki wcześniej został odebrany w procesie zagęszczania.
Podczas