5 nieuczciwych firm i ich sposoby na manipulacje
Ostatnio cały czas czuję, jakby wszystkie firmy w koło zapomniały co znaczy słowo uczciwość. O tym, jak zostałem oszukany 5 razy w tym tygodniu.
z- 385
- #
2293
Ostatnio cały czas czuję, jakby wszystkie firmy w koło zapomniały co znaczy słowo uczciwość. O tym, jak zostałem oszukany 5 razy w tym tygodniu.
zTa treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
5
Niestety, według statystyk aż 80% pieczywa dostępnego w sklepach to oszukaniec tego prawdziwego, tradycyjnego i zdrowego chleba.
z6
Autor skupia się na 4 elementach. Poszukiwaniu dobrych emocji, unikaniu złych, byciu we właściwym miejscu i podążaniu w odpowiednim kierunku. A jaka jest wasza definicja szczęścia?
z3
Czyli jak zjeść w 2 tygodnie tyle warzyw i owoców, ile zjada przeciętny Polak w ciągu roku.
z7
m.in. Roosevelt, Franklin i Jan Paweł II
z10
Pierwszy raz, gdy straciłem sklep i musiałem pracować za grosze. Drugi raz, gdy zrozumiałem, co jest w moim życiu najważniejsze.
z2
Jako rodzice skupiamy się na tym, by przekazać dzieciom jak najwięcej swojej życiowej mądrości. Tymczasem w wielu sprawach to one radzą sobie lepiej niż my. Pora odwrócić role i dowiedzieć się, w jakim zakresie mogłyby nam (tak, tak!) udzielać korepetycji.
z0
Przyjęło się mówić, że pieniądz napędza znajomości a znajomości napędzają pieniądze. Mogę Ci powiedzieć, że możesz o tym zapomnieć i znów marzyć o tym co chcesz. I sprawiać, aby te marzenia się spełniały.
zWykop.pl
@jankotron: jeśli były wałkowane, to przepraszam, nie znalazłem :) a to, że wszyscy tak robią, zdecydowanie nie usprawiedliwia to tego
@tulonr1: chodzi mi o pieczywo wypiekane w tradycyjnej piekarni, kwas sorbowy jest konserwantem mogącym powodować alergie i uczulenia, barwnik annato jest uznawany za szkodliwy, może powodować alergie, niedociśnienie, egzemę i np. ból głowy u dzieci.
W trakcie odparowywania wody, czyli zagęszczania wraz z parującą wodą ulatniają się substancje aromatyczne w ilości podobnej do ilości usuniętej wody. Najczęściej usuwa się około 50% zawartości wody z soku. Zatem tyle samo zostanie usuniętych substancji aromatycznych. Wygląda na to, że niewiele zapachu zostaje z owocu czy warzywie w gotowym już koncentracie.
Technolodzy jednak w trosce o te cechy produktu potrafią odzyskać zapach