Ogólnie zakop, bo gościu nie testuje nic niesamowitego, co można odkryć po składzie. Np. w teście piwnym ograniczył się i wyłącznie do znanych piw z reklamy, a jest gro piw świetnych, polskich (lub mniej polskich), które o niebo lepiej smakują choćby od uwielbianego tutaj ciechana.
Nie wiem jak wy, ale mi naprawdę każdy ketchup smakuje, nie ma chyba złych ketchupów :) jedynie te które są bardzo słodkie potrafią zabić przyjemność potrawy ale rzadko kiedy na takie się trafia
Informacja nieprawdziwa: ustawił w grupie "bez konserwantów" ketchup Pudliszki, który ma w sobie co najmniej jeden konserwant: sól. Nie sprawdzam składów innych ketchupów "bez konserwantów", ale założę się, że wszystkie mają w sobie sól.
Jak również twierdzenie, że wszystkie konserwanty są nienaturalne zajeżdża kretynizmem. Konserwujemy żywność od setek lat, kucharz powinien takie rzeczy wiedzieć.
Długo używałem Tortex'a. Później zacząłem jadać z pikantnym Kotlinem, jednak po pewnym czasie mi się "przejadł. Szukałem jakiegoś dobrego keczupu. Próbowałem Włocławka, Kamis'a, Helmans'a, Pudliszki (okropny) i Heinz'a. Wygrał łagodny Heinz - polecam.
@giberelina: Czyli coś jak gwiazda wykopu- Tortex.
Najlepsze że tu ludziom smakuje ketchup, w którym jest najmniej pomidorów. Co dalej? Będą zachwalać chleb z przewagą trocin, masło z przewagą margaryny, szynkę z przewagą tłuszczu i piwo z przewagą oranżady. Bo dobre. I tanie. Jak tanie wino, które jest dobre - bo tanie i dobre.
Nie rozumiem tej nagonki na Tortex , jak ktoś chce naturalne pomidory to niech sobie kupi przecier pomidorowy, a keczup ma mieć dużo cukru, ocet i pikantny smak keczupu nie przecieru !
Nie rozumiem tej nagonki na Tortex , jak ktoś chce naturalne pomidory to niech sobie kupi przecier pomidorowy, a keczup ma mieć dużo cukru, ocet i pikantny smak keczupu nie przecieru !
@eeemil: A ja chcę keczup, a nie przecier, więc, do k!%%y nędzy, kupuję keczup. Jak chcesz, k!%%a ocet z cukrem, to sobie kupuj torteksy i inne tego typu cuda, ale jeśli ja chcę "sos pomidorowy" o nazwie
Jak dla mnie najgorsze co zrobil, wytwarza opinie nt marek. Nie ma to jak ketchup w sloiku a tutaj nie widze. A moim zdaniem to komercja, slyszalem plotkę ze z parowkami czy tam zupkami sam sie zglaszal do firm i ta ktora mu zaplacila dostala lepsza note.
Gdyby zrobil odcinek nt. keczupu i wypowiadal sie nt.
+ Jakie skladniki dodac do keczupu jezeli chcemy zjesc z frytkami, ryba, sera czy pieczywa.
Komentarze (287)
najlepsze
Jak również twierdzenie, że wszystkie konserwanty są nienaturalne zajeżdża kretynizmem. Konserwujemy żywność od setek lat, kucharz powinien takie rzeczy wiedzieć.
Konserwanty (E200–299)
E200 • E201 • E202 • E203 • E210 • E211 • E212 • E213 • E214 • E215 • E216 • E217 • E218 • E219 • E220 • E221 • E222 • E223 • E224 • E225 • E226 • E227 • E228 • E230 • E231 • E232 • E233 • E234 • E235 • E236 •
@excavtio:
Ale w kfc daja, i taki posmak grilowanego keczupu jakby go robili na kapciu :P
@KwasChlebowy: Kotliny (te w słoikach) najlepsze, ale ostatnio jadłem wyprodukowany dla Piotr i Paweł i dawał rade.
Oceny 1-2 jak najbardziej zasłużone.
@giberelina: Czyli coś jak gwiazda wykopu- Tortex.
Najlepsze że tu ludziom smakuje ketchup, w którym jest najmniej pomidorów. Co dalej? Będą zachwalać chleb z przewagą trocin, masło z przewagą margaryny, szynkę z przewagą tłuszczu i piwo z przewagą oranżady. Bo dobre. I tanie. Jak tanie wino, które jest dobre - bo tanie i dobre.
@tarcamion: Keczup to SOS POMIDOROWY. Jak sama nazwa wskazuje, głównym/podstawowym składnikiem powinny być POMIDORY.
Komentarz usunięty przez moderatora
@eeemil: A ja chcę keczup, a nie przecier, więc, do k!%%y nędzy, kupuję keczup. Jak chcesz, k!%%a ocet z cukrem, to sobie kupuj torteksy i inne tego typu cuda, ale jeśli ja chcę "sos pomidorowy" o nazwie
Siemanko! Witam w mojej ........... .
Komentarz usunięty przez moderatora
Gdyby zrobil odcinek nt. keczupu i wypowiadal sie nt.
+ Jakie skladniki dodac do keczupu jezeli chcemy zjesc z frytkami, ryba, sera czy pieczywa.
+
@ramka: źródło, bo ja słyszałem plotkę, że jesteś ze słabo ocenionej firmy