@MMaros: Jesteś bordowy, więc pewnie młody i nie wiesz... Ja jeszcze tortexa w pierdzielałem, jak Ty byłeś niemowlakiem. Lata, lata temu Tortex był polskim produktem. Którego kiedyś tam kupił Unilever.
Podobnie było z moją ulubioną mrożoną pizzą "RIGA", która była polską pizzą, którą też zagraniczni kupili.
@bluemusic: Jest po prostu gorszy od zwykłego cukru. Zresztą poczytaj sobie np. na wiki. To że jest niezdrowy to nie teoria spiskowa lecz naukowy fakt.
Heinz był kiedyś dobry ale od kilku miesięcy jest zj$%!ny tak samo jak większość produktów Pudliszki.
Ostatnie wyj$%!łem kilka puszek groszku od Pudliszek. Był tak kiepski, że nawet "Rolnik" przy nich to rarytas. Sosy do makaronu też zaczęli p!!!@#@ić. I jeszcze ten !@%# Warren Buffett.
w ofercie jednego producenta mogą być ketchupy różnej jakości, zawsze zdrowsze będą te w słoikach, bo przechowywanie w plastiku wymaga konserwantów, a ze słoikowych warto patrzeć na te nie-chińskie (100% polskie) i zawierające b. duzo pomidorów na 100g ketchupu (jak np. Kotliński Specjał Premium z curry, czosnkiem lub papryką - 262 g wielkopolskich pomidorów/ 100g ketchupu)
Konkretnie smakujący, o prawdziwym pomidorowym smaku jest tylko jeden, specjalista od mojego (i nie tylko) podniebienia to ketchup łagodny, bądź pikantny, który powstał z dojrzałych w słońcu, starannie wyselekcjonowanych pomidorów. Do wyprodukowania 100g ketchupu użyto aż 230g pomidorów, czym wyróżnia się spośród wielu innych ketchupów. Konkurencyjne ketchupy powstają zazwyczaj ze 130-190 g pomidorów na 100g. Ketchup Gomar Pińczów to produkt pasteryzowany, bez konserwantów w odróżnieniu od większości wyrobów występujących na rynku, pakowanych
Kotlin z piekła rodem to chyba jedyny w Polsce dostępny pikantny ketchup - reszta chyba z pikantnością nie ma nic wspólnego - dodatkowo mocno pomidorowy - zdecydowanie numer 1 na polskim rynku.
Heinz też ujdzie
A tortex to totalna porażka a nie ketchup - dziwię się ludziom co to kupują - naprawdę dać tą 1zł więcej to nie jest dużo.
Dlaczego w tych testach zestawienia produktów są tak wąskie, skoro na rynku marek tak dużo. Warto by było podejść do oceny rzetelniej. Ja staram się wykluczać z diety jedzenie z dodatkami konserwującymi i ketchupy też przerabiałam. Stanęło na pikantnym z Międzychodu (pomidory 204 g na 100 g produktu) - to super ilość. No i nie ma żadnych EEEE... :)
Komentarze (287)
najlepsze
Przecież to norma, to samo lipton/saga/minutka.
Podobnie było z moją ulubioną mrożoną pizzą "RIGA", która była polską pizzą, którą też zagraniczni kupili.
Heinz był kiedyś dobry ale od kilku miesięcy jest zj$%!ny tak samo jak większość produktów Pudliszki.
Ostatnie wyj$%!łem kilka puszek groszku od Pudliszek. Był tak kiepski, że nawet "Rolnik" przy nich to rarytas. Sosy do makaronu też zaczęli p!!!@#@ić. I jeszcze ten !@%# Warren Buffett.
https://www.dropbox.com/s/30inkts4t23xtlc/ketchup.jpg
Komentarz usunięty przez moderatora
Roleski
Tylko WŁOCŁAWEK
Kotlin z piekła rodem to chyba jedyny w Polsce dostępny pikantny ketchup - reszta chyba z pikantnością nie ma nic wspólnego - dodatkowo mocno pomidorowy - zdecydowanie numer 1 na polskim rynku.
Heinz też ujdzie
A tortex to totalna porażka a nie ketchup - dziwię się ludziom co to kupują - naprawdę dać tą 1zł więcej to nie jest dużo.
ciężko dostać, ale bywa. No i nie jest tak masakrycznie sztuczny jak kotlina
Chciałbym też wiedzieć jaki ketchup jest najmniej pryszczogenny ;__;.
Ketchup Tesco Value kosztuje w UK £0.18 za 590 gram (116g pomidorow na 100g produktu), a w Polsce 1,39 zł za 500 gram.
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora