@SlashBeast: Nie. Masz pewność że jak sobie sam chleba nie zrobisz to go w piekarni nie kupisz. Odwrotnością jest więc brak pewności że nie kupisz w piekarni.
Mam pytanie odnośnie pieczenia chleba w brytfannie pod przykryciem: podałeś dwa zakresy temperatury 250 stopni przez 30 minut i 220 stopni przez 10 minut; czymś się różnią te dwa sposoby? Czy przy wyższej temparaturze czas nie powinien ulec skróceniu?
Komentarze (257)
najlepsze
517 gramów wody to będzie 517ml wody ;) (jakieś 2 szklanki po 250ml)
wg przelicznika kuchennego: 517 gramów wody. wina lub octu to 0,52 litry
@kate1990:
Według kobiet ;D
Dzięki za przepis, może w końcu zmotywuję się do upieczenia własnego.
Czyli analogicznie, jezeli sobie sami zrobimy to w piekarni tez kupimy?
Te czasy to orientacyjne są, wiadomo, że każdy piekarnik inaczej piecze.
1. Bez.
2. Ja piekę na drugim od dołu.
3. Bez
4. Góra, dół
5. Nie potrzeba, jeśli jest dobrze rozgrzana to wrzucone ciasto na nią nie powinno się przykleić.