Wpis z mikrobloga

@goodbye_cruel_world: Po wdrożeniu w Allegro wystąpiły opóźnienia i nie dostajemy informacji o wpłatach. Skontaktuj się bezpośrednio ze sprzedawcą lub zaczekaj jeszcze chwilę - z tego co mi wiadomo system właśnie nadgania zaległości :)
  • Odpowiedz
@goodbye_cruel_world: Zawsze po zakupie otrzymujesz link do strony ze statusem zamówienia na której widać stan transakcji. Jeśli status to "oczekiwanie na zaksięgowanie płatności" to Sprzedawca na pewno nie jest winny. Jeśli możesz to zgłoś do Allegro wniosek o unieważnienie komentarza powołując się na awarię PayU, która miała miejsce około 12:00.
  • Odpowiedz
@Automater: Nie zagłębiałem się nigdy w API allegro. Rozumiem, że właśnie za pomocą API pobieracie status płatności do swojej aplikacji i nie jest tak, że mieliście zwiechę w właśnie próbie pobrania statusu co x czasu? Dziwne, że w panelu płatności allegro w końcu pojawił się status traktujący o zakończonej płatności 15 minut od kupna, a do Was on nie dotarł przez następne 30 minut.

Negatywa nie wystawiłem ;-)
  • Odpowiedz
@goodbye_cruel_world: Tak, status płatności jest pobierany za pomocą API. Zazwyczaj Allegro i PayU funkcjonują prawidłowo (tam musi być zapewniony wysoki priorytet dostępności), a na WebAPI dzieją się dziwne rzeczy bo jest to warstwa nie widoczna dla normalnego użytkownika, tzn. "może ucierpieć". Podczas awarii my po prostu nie dostajemy informacji o wpłatach, więc musimy je traktować jako niezaksięgowane.
  • Odpowiedz