Wpis z mikrobloga

czemu tak mało ludzi gra w #civilization5 nigdy nie grałem w żadną grę z tej serii, ale teraz trafiłem na info o #civ5 beyond earth i fajnie ta cała gra wygląda. tymczasem widzę, że mirki wolą #civ4 jest jakiś powód?
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kvvach: Którzy mircy wolą? Jest na pewno kilku hurdur tylko czwórka, ale generalnie uważa się powszechnie, że po wszystkich dodatkach piątka jest albo lepsza od albo równa czwórce.
  • Odpowiedz
@kvvach: A Tobie się nie pokręciła czwórka z piątką i Beyond Earth traktujesz jako piątą część? :P W tym momencie, cztery lata po premierze Civ V jest piątą najpopularniejszą grą na Steam. Spójrz też na liczbę osób obserwujących tag.

Btw, CIV 4 też ma polską wersję.
  • Odpowiedz
@-PPP-: @kvvach: Tak ja wyżej, BE to zupełnie nowa gra, a nie dodatek. Trochę nie ogarnąłeś. Generalnie polecam i 4 i 5, ale 5 moim zdaniem lepsza w wielu aspektach, a w obie przegrałem setki godzin.
  • Odpowiedz
@-PPP-: Powołuję się na Ciebie, to Cię przy okazji zawołałem z grzeczności, może to nie było potrzebne i zabrałem 5 sekund Twojego cennego czasu, więc przepraszam, ale nie musisz od razu z genitaliami się wpychać w dyskusję.
  • Odpowiedz
@kvvach: Civ 4, Civ 5 i Civ: BE to 3 oddzielne gry. Civ 5 to świetna gra, a pomysł z jedną jednostką na pole miażdży system. Imo najlepsza zmiana od Civ 1. Jedyne co w piątce leży, to dyplomacja. Najgorzej, że z tego co widziałem, w BE jest podobnie :(.
  • Odpowiedz
Po prostu jest trochę "zubożona" w stosunku do Civ 4, czasem AI zachowuje się tak, jakby nie zwracała uwagi na poprzednie relacje - przez tysiąc lat byliście przyjaciółmi, a tu nagle bez powodu Cię atakuje. Ale nie zrażaj się, nie jest tragicznie, po prostu mogło być lepiej. Z tego co wiem w BE już dodali "przysługi", które się dobrze sprawdzają.
  • Odpowiedz