Wpis z mikrobloga

120/h(w nawiasie, gdyby był normalny wymiar godzinowy), w rezultacie będzie kilka godzin w mc..

@Soniac: @DOgi: to samo miałem napisać :) Ta stawka jest realna (uk byc może) ,ale mało prawdopodobna w polskich warunkach przy pełnym etacie a nie pracy dorywczej
  • Odpowiedz
@DOgi: znam takie osoby co robią za 200zl 1h, ale mają 16h miesięcznie. Raz na 2 tygodnie przeprowadzają jakby konserwację i tyle...
  • Odpowiedz
@Herm1t: Może być na zasadzie outsourcingu na zachód, ty piszesz, oni się pod tym podpisują i zgarniają jeszcze więcej. Albo potrzebują desperacko kogoś na zaraz.
  • Odpowiedz
@Herm1t: Pewnie poszukują prawdziwych fachowców a nie klepaczy stronek. Wbrew obiegowej opinii w PHP można robić niezłe cuda. Sam pisałem np. OCR-a, jakieś konwertery plików graficznych w rzadkich formatach (np. komórkowe NOL, NGG), przetwarzanie muzyki itp. Oczywiście wszystko w czystym PHP. I wtedy stawki nawet w Polsce są już wysokie.
  • Odpowiedz
@fotexxx: Hmmm, może się jeszcze okazać, że to po prostu wałek i kradną dane czy coś. Ostatnio było tu o różnych oszustwach na ludziach szukających pracy, a to wydaje się kuszące. Chociaż z drugiej strony ludzie aplikujący na coś takiego raczej są zbyt ogarnięci, żeby się nabrać ... chyba, że to jakiś nowy typ wału ! Albo wycelowany z jakiegoś powodu w programistów. Może zbierają bazę danych programistów do sprzedania.
  • Odpowiedz
@Laserade: juz bardziej prawdopodobny jest ten spisek :)

Chociaż z drugiej strony ludzie aplikujący na coś takiego raczej są zbyt ogarnięci, żeby się nabrać

Zdziwił byś się jak z ludzi rozum wychodzi ,gdy przed oczami widzą dolary ^^
  • Odpowiedz
@DOgi: @fotexxx:

Jesli maja zlecenie dla kogos w UK czy Irlandii i kasuja za to powiedzmy rynkowe 350€ - 400€ dziennie to przy 120PLN na godzine czyli 960PLN (230€) dziennie zostaje im w kieszeni jakies 120€ - 170€ na dzien. Za samo posrednictwo. Wiec w czym problem..?
  • Odpowiedz
Sam pisałem np. OCR-a, jakieś konwertery plików graficznych w rzadkich formatach (np. komórkowe NOL, NGG), przetwarzanie muzyki

@kolakao: Tak właściwie to po co? Młotkiem można zrobić wszystko, ale nie lepiej tutaj zrobić rozszerzenie do PHP i skorzystać z gotowego rozwiązania?
  • Odpowiedz
@Ginden: A po co powstają ciągle nowe OCR-y zamiast używać tego jednego, którego napisano te 40 lat temu? Po co powstał wykop i reddit skoro jest już digg?

Kod PHP jest bardziej przenośny niż rozszerzenie i łatwiej go modyfikować i rozwijać. No i nie trzeba mieć programisty C++ oraz PHP do rozwijania tak napisanego programu, a starczy programista PHP.
  • Odpowiedz
@mk4s: nie wiem, znam tylko stan komentarzy z około 3. w nocy i wtedy nic ciekawego nie było. Parę komentarzy zachwalających stawkę.
  • Odpowiedz