Wpis z mikrobloga

Obejrzalem wlasnie Nergala w "kropce nad i", majac w pamieci odcinek z Malenczukiem. Nergal nazwal sie artysta kilkukrotnie, bazgrajac jakies pseudointelektualne wywody majace to chyba potwierdzic. Na zadne pytanie o swoj "artystyczny przekaz i wykladnie" nie mial nic do powiedzenia. Dla mnie wygladalo to jak chlop odwalajacy chalture probuje uzyc madrych pojec.

#whocares
  • 8
@enocojest: Bardzo dobry tag do tego #whocares Nergal nikomu nie szkodzi, czy jest artystą, czy nie jest szkoda czasu na rozpatrywanie, a skandalem jest że przez jakiś kółko różańcowe odwoływane są koncerty, kiedyś też odwołali koncert KATa, bo wielcy państwo katolicy coś im się nie podobało. Niech żyją i dadzą żyć innym.
@mk87so0: no proste niech kazdy robi co chce ale zeby nazywac sie artysta poruszajac swiatopogladowe tematy w swojej tworczosci to fajnie byloby miec na ten temat cos do powiedzenia. On nie ma nic. Poziom doda i polsat cafe IMO.
@mk87so0:przeciwnie, artysta- ja nie traktuje tego gornolotnie, znam ludzi swietnych w swoim prozaicznym fachu dla ktorych mam ogromny szacunek i moga o tym opowiadac godzinami. On nie jest w stanie wytlumaczyc jednym zdaniem swojego tekstu piosenki. Wniosek dla mnie jest taki, ze napisal to co sie sprzeda a nie ma w tym zadnego rzemiosla. Sorry, nie przekonasz mnie ale zakladam gdzies tam, ze moge sie mylic.
@enocojest: Słowo "artysta" można przypisać do każdego grajka muzycznego czy tego chcesz czy nie.

ze napisal to co sie sprzeda a nie ma w tym zadnego rzemiosla

No ale przecież artysta to nie rzemieślnik.

On nie jest w stanie wytlumaczyc jednym zdaniem swojego tekstu piosenki

@enocojest: Ale że to jest wada?

Ja nie tworzę muzyki, ale jak ktoś mi czasami mówi "wytłumacz mi to jednym zdanie" to mnie krewa zalewa
@enocojest: Obejrzałem, jak dla mnie normalny wywiad, dosyć zdystansowany (ale to zapewne przez świadomość, że ten program trwa krótko), na pytania o przekaz odpowiedział, może dla Ciebie za mało wyjaśnił, może jakoś Tobie z góry to się nie podobało, a może za bardzo chciałeś powiązać tekst z osobą, a częstym zabiegiem jest że "ja" w tekście piosenki to nie jest "ja" jako osoba-muzyk.

A może do mnie bardziej dociera o czym
m.....0 - @enocojest: Obejrzałem, jak dla mnie normalny wywiad, dosyć zdystansowany (...