Aktywne Wpisy
KosmicznyPaczek +66
Rodrigo_Borgia +77
Moje prawo jazdy obchodzi dzisiaj trzydzieste urodziny. Nie dzwońcie po śmieciarkę bo nie mam na nią uprawnień
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Pracuję jako sprzedawca GSM, skup, sprzedaż itd.
Klienci, którzy mi się trafili okazali się idealną definicją #januszebiznesu i to w 100%.
Do rzeczy:
Przychodzi do mnie dwójka - około 23 lat, góra 30. Zapytali, czemu Ace 4 mam tak tanio (549zł), potem coś popytali o galaxy S4 i poszli.
Wrócili po jakimś czasie, po raz kolejny się przywitali, oficjalnie... kupili w punkcie obok galaxy young za 400zł (mimo, że u mnie był za 330zł).
Zapytali się za ile mogą go u mnie sprzedać, powiedziałem, że skupię za 220zł... wyśmiali mnie i poszli.
Wrócili po 10 minutach:
- Dzień dobry, czy kupię u Pana pokrowiec na taki telefon? (i pokazuje tamten Young...)
- Tak, gumowy na tył za 20zł.
Kupili i sobie poszli.
Wracają przed samym zamknięciem i to już mnie całkowicie rozwaliło:
- Dobry wieczór, ile mogę dostać u Pana za używany galaxy young? Od nowości noszony w pokrowcu!
#heheszki #truestory #coolstory #praca #gsm #fstabpraca #cebuladeals #bekazpodludzi
Dzięki. Sam se kupię.
@fstab: trochę drogawo.
Czy ciekawa... ludzie się po tobie drą, wszyscy wymagają, abyś im sprzedał taniej niż w sklepie, musisz pilnować sprzętu, znać ceny skupu i uczyć się modeli itp.
Za to czasem trafiają Ci się śmieszni ludzie. Niektórzy klienci są spoko, ale większość traktuje Cię jak sprzedawcę bułek w sklepie. Czemu tak drogo, czemu nie ma do G3S.
No i musisz umieć rozpoznawać telefony bo klienci zwykle mówią: "czy ma Pan
Zarobki są zależne od punktów, zwykle to... minimalna. Jak weźmiesz serwis i jesteś zaradny to masz 2k netto minimum w zależności od ruchu.