Wpis z mikrobloga

#kerbalspaceprogram

Prezentuje nową misje. Jest zupełnie inna niż dotychczasowe, ponieważ daje nam 2 możliwości.

1. Wykorzystać dostępny sprzęt do jej wykonania.

2. Stworzyć własny sprzęt do jej wykonania.

Fabuła - Postawiona baza, Kerbale lecą aby się w niej osiedlić. Niestety lądowanie się nie udaje, przez co tracą możliwość odlotu.

Podział na osiągnięcia:

Brąz - do domu wraca jeden kerbal

Srebro - do domu wracają wszyscy

Złoto - do domu wracają wszyscy i lądują w KSC

Po odpaleniu zapisu który załączam, wchodzimy w centrum kontroli lotów i odpalamy Jebediaha aby zapoznać się z sytuacją i dostępnymi na miejscu narzędziami. Wszystko co potrzebne znajduje się w układzie Jool, paliwa jest tam aż nadto. Oczywiście dopuszczam własne misje ratunkowe, ale moim zdaniem będzie to dodatkowe utrudnienie.

Plik wklejamy następująco. Tworzymy nowego sandboxa, wyłączamy grę, a następnie otwieramy po kolei

plik z kerbalami

folder save

nazwa sandboxa którego stworzyliśmy, i podmieniamy.

http://sendfile.pl/116434/persistent.sfs

Powodzenia ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#wykopspaceprogram
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Limitless: Dobra misja. Dziś wieczorem lub jutro się zajmę.

@oniee: Wcale nie taka trudna. Paliwa nad Laythem jest tak potwornie dużo, że można by sobie pozwolić nawet na zwiedzanie księżyców ;) A manewr transferowy z układu Joola na Kerbin jest niewymagający. Jedyne, co faktycznie może sprawić trudność, to rendesvous i dokowanie lądownika do orbitera - ale to jest druga albo trzecia rzecz, której się człowiek uczy w tej
  • Odpowiedz
@salad_fingers: @Limitless: @oniee: Właśnie skończyłem misję. Była cholernie trudna, więc odszczekuję xD

Srogo się zdziwiłem, gdy policzyłem Δv lądownika na Laythe - wczoraj pobieżnie patrząc na sytuację byłem pewien, że da się nim zaorbitować; a tu d--a, kawał złomu niezdolny nawet żeby się obrócić do startu (a i tak nawet w pełni zatankowany nie pokonałby atmosfery Laytha).

Zauważyłem też ogromną różnicę w poziomie trudności brąz/srebro. Z
  • Odpowiedz
@Limitless: Wiem. Po prostu jak tak sobie dla obczajenia wczytałem misję i popatrzyłem po obiektach, to wydawał mi się względnie sprawny. Potem, jak już podchodziłem do sprawy z notatnikiem i kalkulatorem, to od razu stwierdziłem, że to wrak.
  • Odpowiedz