Wpis z mikrobloga

@sierzchula: Mam i testowałem. Na redmi note widać piksele, ale tak czy siak efekt jest niezły. Po dłuższej zabawie chciało mi się jednak pawiować i dałem sobie spokój z dalszą zabawą.
  • Odpowiedz
@sierzchula: Hmm sam cardboard to nic innego jak trochę tektury z soczewkami. Jeżeli cokolwiek idzie zmusić to musiałby to być telefon, ale nie wiem jakim sposobem. Jest trochę aplikacji całkiem fajnych przystosowanych do korzystania z cardboard i na tym się moja zabawa skończyła.
  • Odpowiedz
@feniu: tu już nawet nie chodzi o telefon, jest soft co dzieli obraz monitora na 2 części w grach, po jednej dla oka. Kwestia dobrania soczewek i odległości, a uzyskamy bardzo tanie 3d :)
  • Odpowiedz
@sierzchula: Mam, troche sie pobawilem i lezy. Ogolnie to bardzo dobra zabawka za 20 zlotych i daje dobry przedsmak tego, co moze dac prawdziwy oculus. Obejrzalem kilka filmow w 3d i efekt byl bardzo zadowalajacy. Jesli zas chodzi o wspolprace z pc to jest to mozliwe poprzez aplikacje splashtop, swoje dedykowane maja tez nvidia i amd przy czym moje domowe wifi nie wyrabia i robi klatki. W sieci widzialem sposob
  • Odpowiedz