Aktywne Wpisy
PrawaRenka +345
#usa
Demontaż NATO i oddanie Polski pod wpływy rosyjskie to uczciwa cena za ból d--y lewactwa ehhh
Demontaż NATO i oddanie Polski pod wpływy rosyjskie to uczciwa cena za ból d--y lewactwa ehhh
WielkiNos +75
Beka z frajerów, którzy myślą, że wynik wyborów w Stanach wpłynie na ich życie. /s
#usa #bekaztwitterowychjulek #takasytuacja
#usa #bekaztwitterowychjulek #takasytuacja
Otóż moi drodzy, wyjaśnijmy sobie trochę co nieco, bo widzę, że nie każdy fanboj wp hejtujący androida faktycznie używał obu systemów.
Tak się składa, że używałem 2-3 lata androida i od jakiegoś miesiąca (może 2) mam wp (głównie dlatego że mi go polecaliście gorąco). Powiem tyle: jestem zadowolony, nie powiem że nie, ale jeśli porównam sobie to co mam do tych bredni które wcisnęli mi niektórzy userzy, to naprawdę żal dupę ściska ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Mój post potraktujcie jako ocena faktyczna stanu windows phone 8.1 na dzień 21 października 2014 ;)
Z tym jak najbardziej się zgadzam, nie mam zastrzeżeń, to prawda.
Jeśli mam być szczery: ta klawiatura jest do d--y. Jesli piszesz dużo i szybko dwoma kciukami stylem znanym z androidowego SwiftKey'a nie będziesz w stanie się przenieść. To jeden z większych minusów tego systemu. Skończcie z tymi bredniami. Tego się k*rwa nie da używać. Jedyne co całkiem sensownie działa, to "mizianie", ale osobiście nie lubię tego rozwiązania.
Owszem, zgodzę się. Z tym że z grubsza są do d--y. Nawet facebook, którym tak bardzo m$ się chwalił, że niby taka super integracja, jest wybrakowany. Gdzie jest np. cholerny generator kodów? Nie mogę także udostępnić zdjęcia poprzez messengera z poziomu galerii ze zdjęciami w wp.
To mi było bardzo potrzebne i na tym najbardziej się zawiodłem. Gdzie to do cholery jest? Jedyne co mi się dobrze integruje do OneDrive i IE (którego nie używam na desktopie zbytnio). A reszta? Aplikacje karzą mi się logować do OneDrive'a poprzez przeglądarkę (WTF, serio?) i do tego nie jest to taka synchronizacja jaka być powinna, w kilku aplikacjach które testowałem, muszę synchronizować dane (uwaga uwaga) manualnie. Brawo.
Reszta z-------h rzeczy w wp:
1. Pasek powiadomień na górze - beznajdziejny. Grunt, że w ogóle się pojawił, bo nie wyobrażam sobie bez tego życia, ale nadal jest o klasę gorszy od androida. Nieczytelny, powiadomienia opóźnione, czasem pojawiają się, mimo że przeczytałem już konkretną wiadomość.
2. Ustawienia - brak skrótów konkretnych ustawień, które można by sobie przypiąć do menu start. Żeby cokolwiek zmienić, trzeba wejść w aplikację ustawienia i tam przescrollować sobie do konkretnego miejsca, co trwa długo. Jest takie coś co prawda na górze, w menu powiadomień, ale to zdecydowanie za mało. Nie to co w androdzie.
3. Quiet hours - dla mnie podstawowa funkcja, a w wp można ją włączyć dopiero jak się zmieni region na amerykański i włączy lokalizację (bo potrzebna jest Cortana) (╥﹏╥) No błagam...
4. Muzyka - włączasz muzykę i leci tam sobie w tle. Nie ma szybkiego sposobu, żeby ją zastopować, przewinąć, trzeba, kużwa, znaleźć i wejść w tą aplikację co tą muzykę odtwarza i dopiero wtedy można cos zrobić. Serio?
5. Sklep nie zawsze działa, a jak działa to powoli. Nie wiem, może tylko u mnie, no ale wg. mnie takie coś nie powinno się zdarzać.
6. Nie ma specjalnego API do logowania się do konkretnych usług. Żeby w jakiejś aplikacji zalogować się do konta m$, trrzeba to robić przez przeglądarkę. Masakra. Przecież to podstawa! Skoro i tak telefon jest przypisany do mojego konta, to co za problem żeby (tak jak w androidzie) logować się jednym kliknięciem?
Powtarzam: mimo wyżej wymienionych mankamantów da się w miarę swobodonie używać telefonu, ale mimo to potrafi to być irytujące. Zmienić się tego rzecz jasna nie da, wszak to wp.
Jesli chodzi o Lumie, to akurat się zgadzam: zajebiste telefony. Jestem szczęśliwym posiadaczem #lumia925 i jest git. Aczkolwiek wolałbym na tym mieć Androida ;)
#windowsphone #android #smartfony #smartfon #systemyoperacyjne #bojowkawindowsphone #bojowkaandroid #taktyk #microsoft #lumia