Wpis z mikrobloga

@t3rmi: Zdobądź / zrób zakwas i piecz sam... Ja, noga kuchenna, dosyć szybko się nauczyłem... Największym problemem zawsze było dla mnie zagniecenie ciasta, ale robot rozwiązał sprawę...
  • Odpowiedz
@pzak: mi się do sklepu 10 minut w 2 strony nie chce iść, a Ty mi o pieczeniu ;]

@Turambetto: właśnie o tostowym myślałem. Pamiętam, że za granicą taki kupowałem i się trzymał. W Polsce chyba źle trafiałem. Muszę kupić z 3 różne i sprawdzić, który lepszy.
  • Odpowiedz
@t3rmi: Z zieleniejącym chlebem mam troche doświadczenia i od razu napiszę, że 2 tygodni to nawet tostowy z biedronki nie wytrzyma. Można by wytestować pojemniki próżniowe, czy woreczki hermetyczne. Niektórzy chowają chleb w lodówce ale nie polecam bo wali potem lodówką.
  • Odpowiedz