Wpis z mikrobloga

Dlaczego popieracie JKM'a? Bawi was obrażanie kobiet i osób o odmiennych poglądach? Też śpicie w pracy? Jak wyobrażacie sobie nasz kraj gdy KNP zacznie rządzić/współrządzić? Każdy wie że takie rządy skończą się natychmiastową zapaścią finansów publicznych. Czy możecie przedstawić jakieś obliczenia, które zaświadczą że tak się nie stanie?

#jkm #polityka #knp #januszkorwinmikke #4konserwy
  • 65
@Aleksander_Newski: @panTadeusz: @panTadeusz: @neib1: @adam-stampor: @nnogi: @nnogi: @zwierzak2003:

Nie opisałbym siebie jako socjalistę czy lewaka, jedyne co chciałem ukazać to niebezpieczeństwa jakie mogą nieść ze sobą rządy JKM. Jesteście ślepi, jakakolwiek krytyka w stronę JKM'a uruchamia waszą agresję i złość, która zaślepia wam możliwość szerszego spojrzenia na problem. Tak jak wspominałem wcześniej, nie uważam że jestem lewakiem czy socjalistą - jednak JKM'owcy żyją zgubną
@usunkontowypok: Ale... chwila - co za różnica czy KNP ma Korwina czy nie? Głosujesz na pewien pomysł, idee, to czy ldierem jest Korwin np. mnie kompletnie nie rusza. Nie ma to znaczenia. Może pieprzyć głupoty, ważne jest to co będzie robił. A wiadomo już że 90% tego co mówi i ludziom się nie podoba NIGDY nie wprowadzi (a pozostałe 10% które ludziom się nie podoba jest akurat potrzebne) i nawet nie
@Loloman: tak się składa że głosowałem na KNP i będę głosował w przyszłych wyborach(a zostałem już nazwany lewiakiem - olaboga lewactwo głosuje na KNP!) ale uważam że KNP może ugrać o wiele więcej bez JKM'a i jego bełkotu
@usunkontowypok: Śmieszne ale wątpie.

Co się działo z UPR jak ją Korwin opuścił? Zniknęła.

Dlaczego? Bo Korwin głupi nie jest - jak mówi mądrze to nikt go nie zaprasza. Ogólnie jak ktokolwiek z KNP się zachowuje zbyt normalnie i mówi rozsądnie to jest szybko "bojkotowany" jak np. Oleszczuk - był groźny to go olano.

Korwin zachowuje się jak zachowuje, wielokrotnie udawadniał ze jak trzeba potrafi zachowywać się normalnie, ale to właśnie
@usunkontowypok: Kogo? Jakich liderów? Nikt z tych głównych nie nadaje się na lidera - Wipler? Wilk? Marusik? Dziambor? Zółtek?

Wszyscy mogą gadać mądrze, ale żaden z nich nie jest liderem i nie pociągnie KNP, w którym są tak różne osoby. Korwin to idealny bufor który wszystkich utrzymuje.
@Loloman: czy według Ciebie aby zostać liderem partii trzeba pajacować w mediach? Ci, których wymieniłeś mogą nadawać się do tego by tworzyć zarząd partii a sam Wipler niedługo będzie gotowy by jej szefować. Wówczas JKM i jego hitler, nigger, obrażanie kobiet, porównywanie separatystów do żołnierzy wyklętych, prorosyjskość i inne cyrki będą zbędne. JKM z wiekiem gaśnie, przestał już dawno skupiać się na tym co jest ważne i zrobił z siebie niepoważnego
@nnogi: skrajność jego poglądów i ogólna znieczulica wobec człowieka, środowiska i zasad. Wprowadzenie w życie jego poglądów może doprowadzić do wybuchu chaosu, protestów i niezadowolenia ludzi od lat przyzwyczajonych do rozdawnictwa. Wy naprawdę sądzicie że oni wszyscy, górnicy, urzędnicy, bezrobotni nagle pozakładają firmy? Otóż nie, będą się buntować i stanowić zagrożenie. Pamiętacie co się działo w Grecji? Im wcale tak wiele nie zabrano, JKM chce im zabrać wszystko i to natychmiast.
@usunkontowypok: Nie, żeby być liderem, trzeba umieć pociągnąć ludzi za sobą, spoić ich i przekazać to co najważniejsze. Nie widzę w tej roli nikogo z władz KNP na tą chwilę. Wszystkim brakuje pewnej charyzmy. Korwin mimo że swoje gada to dzięki temu też koncentruje na sobie oczy, oraz powoduje że każdy w KNP mimo różnic w niektórych poglądach nie czuje się zagubiony (a przynajmniej tak sądzę).

Wipler nie będzie szefem KNP
@usunkontowypok: Chopie, bo nikomu nie chce sie oczywistych oczywistości tłumaczyć, wiec dlatego nie wiele osobó wchodzi w polemike że 'ludzie będą umierać na ulicach', stąd zauważasz, że brak 'nam' szerszego spojrzenia.

A merytorkę Twoich postów można opisać tak: Strach, strach i strach. Bójcie sie wszyscy.
@usunkontowypok: Zauważyłem, że lubisz statystykę i zabawę danymi. Zabaw się zatem danymi dotyczącymi polskiej demografii, wpływów do budżetu, wpływów i wydatków Zusu itp. Spróbuj przewidzieć co się będzie działo za 10-20 lat z polską gospodarką.

W obecnej sytuacji mamy do wyboru: kontrolowaną rewolucję wolnorynkową w ciągu kilku lat, albo niekontrolowaną zapaść gospodarki w ciągu 15-20 lat.

To nie jest kwestia tego czy 'murzyn', jest poprawny politycznie, czy nie. Ani kwestia tego,
@usunkontowypok: Ale bieda umysłowa bije z tego co piszesz. Ile ty masz lat? Jeśli to co piszesz to żart to ubawiłem się przednio. Chyba mało jeszcze rozumiesz z tego co się dzieje na świecie. Nie szukaj mądrości na wypoku tylko lepiej poczytaj jakieś książki i może wtedy zaczniesz pisać poważniej.
@usunkontowypok:

Jesteście ślepi, jakakolwiek krytyka w stronę JKM'a uruchamia waszą agresję i złość, która zaślepia wam możliwość szerszego spojrzenia na problem. Tak jak wspominałem wcześniej, nie uważam że jestem lewakiem czy socjalistą - jednak JKM'owcy żyją zgubną i niebezpieczną zasadą - kto nie jest z nami ten jest przeciwko nam i to wystarczyło by przykleić mi łatkę socjalisty.

Sama prawda. Niestety, na wykopie jest spory mentalny beton, który myśli najprostszymi kategoriami.