Wpis z mikrobloga

Dlaczego popieracie JKM'a? Bawi was obrażanie kobiet i osób o odmiennych poglądach? Też śpicie w pracy? Jak wyobrażacie sobie nasz kraj gdy KNP zacznie rządzić/współrządzić? Każdy wie że takie rządy skończą się natychmiastową zapaścią finansów publicznych. Czy możecie przedstawić jakieś obliczenia, które zaświadczą że tak się nie stanie?

#jkm #polityka #knp #januszkorwinmikke #4konserwy
  • 65
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

O obliczenia ciężko, bo ekonomia to taka małpa, że jasnowidztwo i statystyka ciężko działają

Widać że nie masz pojęcia o statystyce i jej metodach, uśmiechnąłem się czytając tak absurdalną rzecz :)
  • Odpowiedz
@usunkontowypok: No mogę to zrobić sam, tylko bym musiał pajacować w mediach i dobrać wyborców. Nie ptorzebuje JKMa, ale potrzebuje kogos kto mowi to co JKM teraz, więc potrzebuje akurat w tej sekundzie... JKMa.Reolucja? Ewolucja? Troche sie zagoniłeś. Tutaj nie chodzi o wyliczenia, tylko o mechanizmy. Idea jest taka, ze państwo ma się minimalnie wtrącać. Mi się to podoba - do niczego mi nie jest to potrzebne. Niestety nie zgodzę
  • Odpowiedz
@llll: zawsze będzie grupa osób niedostosowanych społecznie, które nie będą sobie dawały rady. Czy mają one umierać na ulicach? Czy karetka nie przyjedzie kiedy będą chore? Takie bestialstwo nigdy nie może mieć miejsca, apeluję o odrobinę rozsądku i wyobraźni.
  • Odpowiedz
@usunkontowypok: Czemu na niego głosuję? Bo jako jedyny chce wprowadzić potrzebne zmiany. Zdaję sobie sprawę z tego, że sposób w jaki on chce to zrobić jest dosyć kiepski i osobiście planowałbym rozłożenie zmian w dłuższym czasie, ale cóż. Aktualnie jest albo to, albo nic.

a co z osobami, które radzą sobie gorzej? czy świat JKM'a to świat gdzie osoby mniej zdolne umierają z głodu i wyzysku pod płotem bo szpitale
  • Odpowiedz
@usunkontowypok: KNP proponuje zniesienie dobroczynności przymusowej. Zauważ, że funkcjonuje w Polsce dobroczynność prywatna (fundacje). Jeśli znajdą się osoby "niedostosowane społecznie", którym nikt nie pomoże, oznacza to, że społeczeństwo nie chce im pomagać. A jako, że żyjemy w demokracji, należy uszanować wolę społeczeństwa.

To niestety nie jest kwestia bestialstwa, a właśnie zdroworozsądkowego podejścia do sprawy. Ludzi należy traktować z szacunkiem, a więc pozwolić im być odpowiedzialnym za swoje sukcesy i porażki.
  • Odpowiedz
Przepraszam aleTwój wywód to czysta utopia

@usunkontowypok: Powiedział socjalista...

Który fragment jest utopijny? Ten o tym, że jednostki mądrzejsze zatrudniały by głupszych od siebie (bo przecież ludzie na tym samym poziomie mieliby prawdopodobnie własne firmy, a poza tym istnieją stanowiska, które nie są przeznaczone dla ludzi zdolniejszych, bo najzwyczajniej nie wymagają wielkich zdolności), czy ten, że każdego da się czegoś nauczyć?
  • Odpowiedz
@usunkontowypok: Tak mi wpadło do głowy czytając Twoje 60cio-groszowe posty, że wyborcy obecnego układu o-stołowego są jego wyborcami ze strachu:

-głosujcie na nas bo inaczej ludzie bedą umierać na ulicach.

-głosujcie na nas bo inaczej bedą drastyczne zmiany - wszyscy
  • Odpowiedz
@Lele: Skąd przekonanie, że po wprowadzeniu korwinowskich regulacji nagle byłoby Cię stać na prowadzenie małego biznesu? Równa pozycja podatkowa i prawna małych, średnich i dużych przedsiębiorstw wcale nie pomogłaby tym pierwszym. Taka sytuacja niejawnie faworyzowałaby duże przedsiębiorstwa.
  • Odpowiedz
@aprilmay: Nie wiem, czy to kwestia wiary, czy wiedzy, ale ja uważam, że jednak dorobiłbym sobie do pensji ten 1000 zł. Na przykład chce sobie sprowadzić z zagranicy laptopa za 1000 zł, a sprzedam go za 2000 zł. Mam 1000 do przodu, załóżmy, że już po obliczeniu wszystkich kosztów tyle zarobię. W czym mi przeszkodzi duże przedsiębiorstwo?
  • Odpowiedz