Wpis z mikrobloga

@nowik Dynamika gry w tym sensie, że wszystko dzieje się szybciej. Ale to działa też w drugą stronę: jest wnerwiające jak co punkt musisz się drzeć jak przy zdobytym golu.

Poza tym większość naszych fanów siatkówki i ręcznej to kibice sukcesu. #niepopularnaopinia

W fanzonach podczas tego turnieju nie ma nawet 1/5 takiego szału jaki był podczas Euro 2012.

Ciekawe, ilu byłoby fanów na hali gdyby nasi siatkarze od 8 lat nie awansowali
@Hahazard: Nom, ostatni w latach 80'?..

Nie wiem co to za kodeks kibica, ale mam w nosie show, w którym Tamci wygrywają, a nasi wiecznie przegrywają. Jestem realistą, a nie "wiernym". Jeśli siatkówka zejdzie na dno, to przestanę im kibicować, na szczęście od jakichś 10ciu lat jesteśmy w czołówce.

Nie będę też się rozpisywał, jak dużo więcej emocji sprzedaj mecz siatkówki w stosunku do PN..
@losiul: Ostatni chociażby w 2007 r. kiedy awansowaliśmy na Euro w Austrii i Szwajcarii.

Aha. Czyli jak dobrze grają to jest dobrze, ale jak zaczną przegrywać to wielki pan @losiul będzie miał wywalone i się wypnie.

Zaprawdę dumni muszą być nasi reprezentanci grając dla tak wiernych kibiców.
@Hahazard:

Aha. Czyli jak dobrze grają to jest dobrze, ale jak zaczną przegrywać to wielki pan @losiul będzie miał wywalone i się wypnie.

Dokładnie tak. Sport oglądam dla rozrywki, ma mi sprawiać przyjemność i definitywnie nie jest rodzajem mistyki, w której muszę "wierzyć", że tym razem "nasi będą mistrzem świata". Po to jest sport - jest rozrywką. Jeśli uważasz, że po coś więcej, to wybacz, ale coś Ci się pomyliło.

Przy