Aktywne Wpisy
mickpl +43
Ziomek jest świeżo po rozwodzie. Była przejęła mieszkanie, na co gupek się zgodził.
No i okazuje się, że można być #programista15k i nie mieć żadnej opcji na zakup czegokolwiek w stolicy. Zdolności nie starcza, a żaden fantastyczny program go nie obejmuje, bo za dużo zarabia i miał już mieszkanie. XD
Trochę to śmieszne, trochę straszne, do czego ten rząd doprowadził.
#nieruchomosci #kredythipoteczny
No i okazuje się, że można być #programista15k i nie mieć żadnej opcji na zakup czegokolwiek w stolicy. Zdolności nie starcza, a żaden fantastyczny program go nie obejmuje, bo za dużo zarabia i miał już mieszkanie. XD
Trochę to śmieszne, trochę straszne, do czego ten rząd doprowadził.
#nieruchomosci #kredythipoteczny
Valorcrest +245
Jak to tłumaczą? Nie wolno wyrzucać chleba, bo to grzech xD Chleb i tak się marnuje, ale mają czyste sumienie "bo to nie oni go wyrzucili" xD
W sumie nie ma w tym nic złego, ale powala mnie ta logika.
#nietagujebonocna
W każdym razie w zwykłych blokowiskach to wygląda to tak, jak pisałem. Idziesz ze śmieciami, a tu facet w kontenerze i tam też jedzenia szuka. Więc wolę już jakieś resztki wystawić obok. I menel skorzysta, i zwierzak jakiś.
@Lookazz: Mieszkam prawie na wsi ;)
@platkiowsiane: Nie potrafisz robić zakupów i marnujesz swoje pieniądze - serio, jest się czym chwalić ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@spatsi: Nieprawda. Jest w tym coś złego polegające na tym, ze śmieciarzom dorzuca się kompletnie niepotrzebnej roboty, zabierając im w ten sposób ich czas.
@Matyson: To już lepiej je wywalić do kosza. Dokarmianie kaczek chlebem im szkodzi na dłuższą metę.
Co za głupie tłumaczenie, że trzeba przystosować się do panujących czasów.
Tak samo jak ma się szacunek do starych ubrań(oddając je potrzebującym, czy kładąc KOŁO a nie W śmietniku), czy do innych rzeczy materialnych tak samo ma się szacunek do jedzenia. Proste. Nie chcę obwiniać Twoich rodziców/wychowanków ale słabo Ci wpoili co