Aktywne Wpisy
Czy kontynuowali byście Wasz związek jeśli wasza partnerka by was uderzyła z otwartej dłoni podczas kłótni? Moja partnerka mnie uderzyła dziś pierwszy raz, jesteśmy razem już prawie 2 lata i nie wiem co o tym myśleć #zwiazki #niebieskiepaski
DrakkainenV +158
XDDDD
Mam takie pytanie do osób siedzących w sprawach polityki.
Jak przekonać ludzi, których jednym źródłem informacji jest #polskatelewizja do tego, że w przyszłych wyborach nie głosowali znowu na PO, PIS?
Dziś miałem styczność z takimi osobami i wywiązała się dyskusja i ku swojemu przerażeniu zdałem sobie sprawę z tego, że oni są praktycznie niereformowalni. To co bełkoczą w tej telewizji biorą za ogólnie przyjętą prawdę.
Ja nie interesuje się polityką w takim stopniu, aby móc skutecznie i sensownie kontratakować.
Przydałaby by się jakaś LISTA KONKRETÓW, które można by użyć w każdej dyskusji z takimi obywatelami mającymi przecież prawo do głosu i kształtującymi przez to przyszły obraz Polski.
Jak w tym kraju ma się coś zmienić skoro dla tak wielu osób jedynym źródłem informacji jest telewizja, a tam sieją propagandę aż miło. (gdy zobaczyłem, jak u Lisa śpiewają 100lat Tuskowi, to pierw czułem zażenowanie, a potem smutek. Dlaczego tyle ludzi siedzi w tym bagnie i nie zamierza się z niego wygrzebać?)
#polityka #pytanie #pytaniedoeksperta #polska #naszaojczyzna
@kkb1: http://pl.wikipedia.org/wiki/Partie_polityczne_Polski
@kkb1: Masz ty rozum i godność człowieka? Przy zwycięstwie KNP możliwe są dwa scenariusze:
1. Będą rządzić tak, jak obecny oraz wszystkie poprzednie rządy, a więc nic się nie
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
1. Będą rządzić tak, jak obecny oraz wszystkie poprzednie rządy, a więc nic się nie zmieni;
2. Ograniczą wydatki publiczne do tych absolutnie koniecznych dla istnienia państwa [...]
lubię
Aktualnie glos na PIS to jedyny sensowny glos.
Argumenty?
Chocby fakt ze obnizyli podatki kiedy rzadzili.
- wysokiego bezrobocia
- skomplikowanego systemu podatkowego
-
Teraz musze przyznac ci racje