Wpis z mikrobloga

Cześć.

Mam takie pytanie do osób siedzących w sprawach polityki.

Jak przekonać ludzi, których jednym źródłem informacji jest #polskatelewizja do tego, że w przyszłych wyborach nie głosowali znowu na PO, PIS?

Dziś miałem styczność z takimi osobami i wywiązała się dyskusja i ku swojemu przerażeniu zdałem sobie sprawę z tego, że oni są praktycznie niereformowalni. To co bełkoczą w tej telewizji biorą za ogólnie przyjętą prawdę.

Ja nie interesuje się polityką w takim stopniu, aby móc skutecznie i sensownie kontratakować.

Przydałaby by się jakaś LISTA KONKRETÓW, które można by użyć w każdej dyskusji z takimi obywatelami mającymi przecież prawo do głosu i kształtującymi przez to przyszły obraz Polski.

Jak w tym kraju ma się coś zmienić skoro dla tak wielu osób jedynym źródłem informacji jest telewizja, a tam sieją propagandę aż miło. (gdy zobaczyłem, jak u Lisa śpiewają 100lat Tuskowi, to pierw czułem zażenowanie, a potem smutek. Dlaczego tyle ludzi siedzi w tym bagnie i nie zamierza się z niego wygrzebać?)

#polityka #pytanie #pytaniedoeksperta #polska #naszaojczyzna
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@KREM_Z_BROKUL: nie jestem tu od podawania Ci konkretnych alternatyw. Sam bądź obiektywny wobec wszystkich źródeł informacji i sobie oceń, ale pod żadnym względem nie zamykaj się nigdy w jednym.
  • Odpowiedz
Skoro już zostałem wywołany

Jak przekonać ludzi, których jednym źródłem informacji jest #polskatelewizja do tego, że w przyszłych wyborach nie głosowali znowu na PO, PIS?

Jak mi sprzedasz sposób jak przekonać dwóch korwinowców do tego by nie głosowali na KNP, to sprzedam ci sposób na jednego zwolennika PO czy PiS.

Żadnej
  • Odpowiedz