Mirki, co ja odjabałem to nawet ja nie. XD na początku zmiany rękawiczka mi wpadła do maszyny, chciałem ją wyciągnąć, zacząłem grzebać i jakaś metalowa część odpadła. Cała lina #!$%@?, od 45 minut stoi, a ja mam ten metalek w kieszeni. XD #!$%@?, powiedziałbym im, ale teraz to po #!$%@?. Wszyscy na dupach siedzą, jakieś 30 osób, 4 techników przy maszynie i nie wieszą co jest XD właśnie ściągają jakiegoś łebka z miasta oddalonego o 100 km, a ja #!$%@? mam ten metalek w kieszeni xD #pracbaza
@FunkyMonkey: Bądź tak dobry i postaw się na miejscu ludzi takich jak JA którzy muszą dupić po nocy te 100/200/300 km bo trzeba przykrecić kabelek, dogiąć blaszkę albo zrobić cokolwiek przy maszynie bo ktoś pcha palcuhy tam gdzie nie ma i produkcja stoi. Dzięki, mam nadzieje że ten ograniczkik Ci wypali skóre w imieniu tych co teraz jadą na serwis po nocy. Pa.
@pan_tu_nie_stal: Lepiej napisz w jakim zagranicznym koncernie pracujesz jak jesteś taki zajebiście zadowolony a nie w prywatnym polskim gownie za grosze.
@FunkyMonkey: no sorry ale takich ludzi jak ty to nawet nie da się opisać słowami. Coś się da naprawić w 5 min, ale nie niech linia stoi cały dzień bo jestem śmieszek-kaleka-umysłowa poza kontrolą.
@ButtHurtAlert: mój różowy tez jest spedytorem to raz. Dwa. Od roku pracuje NA MAGAZYNIE i na warsztacie i mam dyżury i jedna pensje. Szukam roboty i nic. Jasne podobno się zgodziłem na to. Kto #!$%@? jest taki cwaniak #!$%@? żeby odpowiedzieć NIE? Albo co kto odpowie na tekst "jak Ci się nie podoba to się zwolnij" albo "nie narzekaj, jesteś w pracy" tak #!$%@? jestem w #!$%@? pracy za 1800 na
@srgs: A ja go rozumiem... jeśli by się przyznał mógłby ponieść konsekwencje. Z egoistycznego punktu widzenia jest to najlepsza rzecz jaką można zrobić... szczególnie teraz. W dodatku pracownic mają czas wolny za który i tak otrzymają pieniądze, facet który jedzie 100km też zarobi. I tylko właściciel firmy jest w plecy.
W dodatku pracownic mają czas wolny za który i tak otrzymają pieniądze
@rider3031: nie koniecznie, zdarzało mi się że podczas naprawy to pracownicy byli najbardziej zainteresowani żeby to ruszyło jak najszybciej bo do puki plan produkcji nie będzie wykonany to oni nie wyjdą z zakładu.
@FunkyMonkey: trzeba było zaraz na początku upuścic na podłogę i nagle podejść do nich, podnieśc i spytac "nie zgubiliscie tego?", i sprawa zalatwiona byłaby.
@FunkyMonkey: hehe. Mam nadzieje ze cię dojada za ukrywanie prawdy. Wiem jak jest u mnie. Ktoś nawali i się nie przyznaje bo honor i konsekwencje. Potem wina często spada na kogoś niewinnego bo przejmował zmianę. Czyste skurkowaństwo. Do tego często takie awarie stwarzają niebezpieczeństwo dla ludzi którzy noe spodziewają się usterki.
Takich polglowkow to bym odpowiednio traktował. Bez honoru ludzie. A potem pracodawcą zły wykorzystuje malo placi . a pracownicy to
@FunkyMonkey: Kolego to nie było mądre posunięcie, właśnie mi ojciec dzwonił, że chyba dzisiaj zostanie dłużej bo musi ekspert przyjechać do maszyny. Także He HE ten świat taki mały.
@stefan_pompka: naprawy? Koszty naprawy to znikomy procent tego, ile pieniędzy stracił zakład przez te kilka godzin przerwy w pracy linii.
@FunkyMonkey: żałosne zachowanie, mam nadzieję że wyjebią cię na zbity pysk i obciążą kosztami. Przez takich jak ty tworzy się naprawdę mnóstwo problemów. A potem się dziwią że personel utrzymania ruchu jest cięty na operatorów maszyn...
@lisu1989: spaczone rozumienie honoru. Na zasadzie: jak będzie na mnie to ucierpiał mój honor bez błędnego kozaka bez skazy. O takie rozumowanie mi chodziło. Ogólnie to masz racje oczywiście:)
Komentarz usunięty przez moderatora
Poza tym to śmieszne w Chooj (⌒(oo)⌒)
@rider3031: nie koniecznie, zdarzało mi się że podczas naprawy to pracownicy byli najbardziej zainteresowani żeby to ruszyło jak najszybciej bo do puki plan produkcji nie będzie wykonany to oni nie wyjdą z zakładu.
@srgs: 6 liter, dwa błędy..
Jestes typowym cebulakiem.
Takich polglowkow to bym odpowiednio traktował. Bez honoru ludzie. A potem pracodawcą zły wykorzystuje malo placi . a pracownicy to
@FunkyMonkey: żałosne zachowanie, mam nadzieję że wyjebią cię na zbity pysk i obciążą kosztami. Przez takich jak ty tworzy się naprawdę mnóstwo problemów. A potem się dziwią że personel utrzymania ruchu jest cięty na operatorów maszyn...
@Sandman: to chyba na odwrót, honor nakazuje się przyznać