Wpis z mikrobloga

Polecam relacje tego człowieka, jedyny korespondent z zachodu w Ługańsku. Ukraińcy próbują za wszelką cenę go zdyskredytować, mają straszny ból dupy o jego relacje dla BBC. Swoją drogą śmieszne jest to, że nasze media opierają swoje relacje z sytuacji w Ługańsku o doniesienia jednej ze stron.

GrahamWPhillips (@GrahamWP_UK): https://twitter.com/GrahamWP_UK

#ukraina #twitter
  • 20
@yosemitesam: oświeć mnie i pochwal się skąd Ty bierzesz informacje o sytuacji w Ługańsku? Czy ja napisałem, że to jakaś wyrocznia? Napisałem jedynie prawdę, że to jeden z nielicznych dziennikarzy i jedyny z zachodu, który został w Ługańsku mimo ciągłego ostrzału artyleryjskiego miasta.
@Pinkman: Przeciez ten gosc udostepnial info o tym ze polskie wojska mobilizuja sie w zwiazku z sytuacja na Ukrianie a to byla fotka z treningu do defilady. Do tego nagrywal wideo w Warszawie gdzie pytał 15 latków albo nacpanych ludzi o sytuacje na Urkainie a potem Rosjanie zostawiali tam komentarze pelne plucia na Polskę i Polakow. Gośc nawet nie ukrywa że jest po stornie Rosji i spearatystów i ciagle krytykuja to
@szurszur: człowieku i co z tego? Ruska i Ukraińska propagand prześcigają się w dezinformacji i podawaniu bzdur. Szkoda, że tak wybiórczo dobierasz sobie źródła. Ten człowiek po prostu dostarcza całą masę ciekawych filmów i zdjęć prosto z linii frontu. Wolę podać link, niż jak co niektórzy dodawać pod tagiem Ukraina jednozdaniowe wpisy.
Szkoda, że tak wybiórczo dobierasz sobie źródła

@Pinkman: A tu sie myslisz bo akurat cyklicznie sprawdzam jego profil tak samo mam w zakladkach profile separatystow. Co nie zmienia mojego zdania ze dziennikarz jest nieobiektywny i omamiony propaganda jednej ze stron. W porównaniu z nim nasza Bojke ktora była na Ukrianie to jest wzór obiektywizmu. Propagandzie ukrianskiej tez nie ufam. Co do naszych mediów to wczorja w kazdym niemal programie TVP latala
Ludzie czy Wy powariowaliście? Czy Wy przeglądacie tylko źródła, które pasują do światopoglądu?! Wrzuciłem link do ciekawego (dla mnie) profilu na twitterze a Wam mało co dupa z bólu nie pęknie. Ktoś napisał, że sugeruję że to rzetelne źródło, ktoś mnie nazwał mnie kremlowskim pachołkiem, zwariowaliście już z tej nienawiści. Nie zastanawialiście się kto i dlaczego chce wykreować wroga? Polacy, Rosjanie, Ukraińcy, wszyscy jesteśmy takimi samymi ludźmi, nie dajmy się szczuć przeciw
Polacy, Rosjanie, Ukraińcy, wszyscy jesteśmy takimi samymi ludźmi, nie dajmy się szczuć przeciw sobie.

@Pinkman: To raczej apeluj do przeciwnej storny. Procentowo szczujacych w internecie jest wiecej po rosyjskiej stronie. Ze swieca szukac na Vkontakte pozytywnej wypowiedzi Rosjanina o Polsce albo Polakach pod politycznymi tematami. Prosilem żeby mi ktos takowe zaplusowane wypowiediz pokazał i cisza. U nas klaierow Rosji jest cała masa. A teraz słuchaj - mnie do Rosjan nie zniecheca
@Pinkman: Równie dobrze mógłbyś zachęcać do czytania artykułów na polonica.pl na temat żydów, bo lepiej poznać argumenty obu stron. Albo Centrum Informacji Anarchistycznej na temat wolnego rynku. Bezsens i strata czasu.
@Pinkman: Nie napisałeś, że jest obiektywny, bo chyba nikt trzeźwo myślący tak nie napisze. ;) Śledzę go prawie od początku tej zawieruchy na Ukrainie i już mam 95% pewności, że gość żyje w alternatywnej rzeczywistości. Ostatnio prawie mi szczęka opadła gdy podał dalej na Twitterze zdjęcie z przygotowań do naszej defilady z podpisem, że w Warszawie zauważono siły NATO zmierzające w stronę granicy z Ukrainą. Nie twierdzę, że 'zachodni dziennikarze' muszą