Wpis z mikrobloga

• 13
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Zuben: W przeciwieństwie do tego kremlowskiego pachołka, nigdzie nie twierdzę, ze to jest rzetelne. XD

Wystarczy poczytać, to co na forach internetowych swoich miast piszą mieszkańcy Ługańska i Doniecka, by wyrobić sobie zdanie, na temat tego co się tam dzieje.
  • Odpowiedz
@uziel: Jeśli zwykli ludzie, z profilami założonymi kupę czasu temu, podpisujący się imionami i nazwiskami piszą kto do nich strzela i kto ich okrada i kto niszczy infrastrukturę miasta, to czemu mam w to nie wierzyć? Niewielu naocznych świadków jest w stanie coś zarzucić Ukraińcom.
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@yosemitesam: oświeć mnie i pochwal się skąd Ty bierzesz informacje o sytuacji w Ługańsku? Czy ja napisałem, że to jakaś wyrocznia? Napisałem jedynie prawdę, że to jeden z nielicznych dziennikarzy i jedyny z zachodu, który został w Ługańsku mimo ciągłego ostrzału artyleryjskiego miasta.
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@czerkies: warto opierać się na faktach, zdjęciach, filmach i innych źródłach z którymi nie da się polemizować. Nie warto ufać dziennikarzom, żadnym.
  • Odpowiedz
@Pinkman: Przeciez ten gosc udostepnial info o tym ze polskie wojska mobilizuja sie w zwiazku z sytuacja na Ukrianie a to byla fotka z treningu do defilady. Do tego nagrywal wideo w Warszawie gdzie pytał 15 latków albo nacpanych ludzi o sytuacje na Urkainie a potem Rosjanie zostawiali tam komentarze pelne plucia na Polskę i Polakow. Gośc nawet nie ukrywa że jest po stornie Rosji i spearatystów i ciagle krytykuja
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@szurszur: człowieku i co z tego? Ruska i Ukraińska propagand prześcigają się w dezinformacji i podawaniu bzdur. Szkoda, że tak wybiórczo dobierasz sobie źródła. Ten człowiek po prostu dostarcza całą masę ciekawych filmów i zdjęć prosto z linii frontu. Wolę podać link, niż jak co niektórzy dodawać pod tagiem Ukraina jednozdaniowe wpisy.
  • Odpowiedz
Szkoda, że tak wybiórczo dobierasz sobie źródła

@Pinkman: A tu sie myslisz bo akurat cyklicznie sprawdzam jego profil tak samo mam w zakladkach profile separatystow. Co nie zmienia mojego zdania ze dziennikarz jest nieobiektywny i omamiony propaganda jednej ze stron. W porównaniu z nim nasza Bojke ktora była na Ukrianie to jest wzór obiektywizmu. Propagandzie ukrianskiej tez nie ufam. Co do naszych mediów to wczorja w kazdym niemal programie TVP
  • Odpowiedz
Polacy, Rosjanie, Ukraińcy, wszyscy jesteśmy takimi samymi ludźmi, nie dajmy się szczuć przeciw sobie.

@Pinkman: To raczej apeluj do przeciwnej storny. Procentowo szczujacych w internecie jest wiecej po rosyjskiej stronie. Ze swieca szukac na Vkontakte pozytywnej wypowiedzi Rosjanina o Polsce albo Polakach pod politycznymi tematami. Prosilem żeby mi ktos takowe zaplusowane wypowiediz pokazał i cisza. U nas klaierow Rosji jest cała masa. A teraz słuchaj - mnie do Rosjan nie
  • Odpowiedz
@Pinkman: Nie napisałeś, że jest obiektywny, bo chyba nikt trzeźwo myślący tak nie napisze. ;) Śledzę go prawie od początku tej zawieruchy na Ukrainie i już mam 95% pewności, że gość żyje w alternatywnej rzeczywistości. Ostatnio prawie mi szczęka opadła gdy podał dalej na Twitterze zdjęcie z przygotowań do naszej defilady z podpisem, że w Warszawie zauważono siły NATO zmierzające w stronę granicy z Ukrainą. Nie twierdzę, że 'zachodni dziennikarze'
  • Odpowiedz