Aktywne Wpisy

Dobranoc wszystkim i życzę miłego poniedziałku.
źródło: IMG_20250320_043208_463
Pobierz
Aeterna +2
Huop skończył Silent Hill f i ma rozkmine. Daję 8,5/10. Tfu na te opinie dziada z wąsem, który nawet gry nie przeszedł a opinia ta jest powielana przez innych co nawet gry nie odpalili. Walka jest bardzo dobra. Klimat wylewa się z ekranu. Fabuła po zakończeniu na prawdę nabiera sensu. Dwójki nie przebije, ale to mocny zawodnik. Minusem byłaby tu tylko cena, ale to nie jest element rozgrywki.
#silenthill #
#silenthill #
źródło: 1000173241
Pobierz

Pamięci są dobre. Sloty są dobre (2)
1, 5 GB jeszcze ogarnie, a przy 2 GB zaczyna pikać (krótki pik) po czym się resetuje.
W BIOS widać dobrze - 2048.
Być może to wina "małowspółpracujęcego" XP Home.
Teoretycznie Windows jak i moja płyta główna, powinny dać radę z max 2 GB.
Jednakże, coś nie hasa :/
Teraz jeszcze spróbuję odpalić na jakimś Linuxie jak już mi się ściągnie, ale czy Mirki mają może jakiś pomysł co mogę spróbować, żeby ułatwić jej ogarnięcie?
ps czytałam coś o zmianie taktowania na niższe, ale BIOS też nie chce ze mną współpracować i nie mogę znaleźć gdzie to jest :P
#kiciochpyta #marynaprawia #serwiskomputerowywdomu #komputery
a że chodzi masakrycznie, to robię co się da :P
Do testowania pamięci służy memtest. Koniecznie odpalany z dosa bo windowsowe nie mają dostępu do całości ramu.
Taki program jest np na hirenboot CD.
Oki, to jeszcze obczaję ten memtest
@marysuistyczna:
@Luks_x: a myślałam, że to ja nie mogę znaleźć ustawień... Ale skoro osobno są dobre, to może być tak, że razem są złe?
Pamięci są różne? W sensie np jedna ma duże kostki a druga małe, albo jedna ma 16 kości a druga 8?
Pytam tak z ciekawości bo i tak
@marysuistyczna: Jeszcze możesz sobie bios nowy wgrać
http://support.de.ts.fujitsu.com/content/QuicksearchResult.asp?lng=PL&q=K8RS482M+&btnG.x=10&btnG.y=12&btnG=Search
Zamieniłam miejscami te 1 GB i załadowało się dalej, prawie cały Windows się załączył, potem się zresetował.... a teraz za drugim razem działa O_o