Miraski jak to jest z tą Wizą do Stanów? Mam taki scenariusz że mój ojciec jest tam ale nielegalnie, a ja jestem uczniem. Jakiś trick żeby sie tam dostać? ( ͡°͜ʖ͡°) I jak wyglada sprawa z zaproszeniami?
@ama_tor: sranie w banie. Kuzynka ma oboje rodziców nielegalnie w stanach, przyznała się do tego podczas starania się o wizę, a i tak dostała na 10 lat. Zależy, jak się trafi. Jeżeli ma się zaproszenie, to na 90% dostanie się wizę.
@ama_tor: Dobra więc go nie ma. Musze skombinowac sobie od kogos zaproszenie? Bedą mnie pytać na tym wizowym gdzie i po co ja tam jade do kogo itp? Mozesz opisac jakos procedure?
@ItaljetMaster: To znaczy, da radę załatwić bo tak samo babcia kolezanki jeździła do swojego męża który był nielegalnie ale może się tak trafić, że ci odmówią. Musisz wypełnić wniosek wizowy na stronie ambasady/konsulatu (Warszawa/Kraków), zapłacić i umówić się na rozmowę. Tylko musisz mieć już wszystko przygotowane. Słyszałem też, że nie chętnie patrzą na zaproszenia
@ItaljetMaster: Ja miałem zaproszenie od ciotki z obywatelstwem amerykańskim, nic to nie dało, urzędnik z automatu mnie skreślił, powiedział, że jestem za młody (wtedy 18 lat) i mam za małe więzi z krajem. Wszystko zależy jak trafisz. Musisz ich przekonać, że masz do czego wracać (rodzina, szkoła, praca, pytają też o zwierzaki). Niektórzy przychodzą z zaświadczeniami z pracy, szkoły, wyciągami z konta itp. W moim przypadku, to że byłem uczniem
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ͡°
#usa #pytanie #ameryka #murica
@ItaljetMaster:
Komentarz usunięty przez autora