Wpis z mikrobloga

@KORraN: w tej pierwszej sytuacji faktycznie wygląda na nie działający prawidłowo ręczny, ech..

Domyślam się jakie to musi to być wkurzające dla Roberta. A przecież jest jeszcze problem z wrzucaniem biegów do góry...
  • Odpowiedz
@tatwarm: Ciągle ma pod górkę. W Cytrynie też nie było idealnie z tym systemem, ale mimo wszystko chyba lepsze auto niż ta Fiesta. Ciekawe, jaka będzie jego decyzja na następny sezon.
  • Odpowiedz
@KORraN: Kto wie czy nie lepiej byłoby gdyby został w Citroenie.

Szkoda, że nie chce spróbować powalczyć na torze. W DTM czy WTCC pewnie potrzebowałby nie więcej niż pół roku żeby walczyć z najlepszymi a tak w tej chwili nie ma chyba lepszej alternatywy w wrc niż ford. W tej chwili to wygląda to tak: niekonkurencyjne auto (vw poza zasięgiem dla wszystkich właściwie), brak doświadczenia, problemy z dostosowaniem fiesty do
  • Odpowiedz
@tatwarm: Ja myślę, że on dopóki wierzy w powrót do F1 to nie chce się rozmieniać na drobne w seriach o śmiesznym prestiżu w porównaniu do F1. Podejrzewam, że nawet od zaraz mógłby się liczyć w dowolnej serii, ale nie to chodzi.
  • Odpowiedz
@KORraN: Moim zdaniem temat f1 dla Kubicy jest definitywnie zamknięty i on sam zdaje sobie z tego sprawę. Już nawet nie chodzi o niesprawną rękę ale dla kogoś kto zna realia tego sportu oczywistym jest, że nie ma teamu który byłby zainteresowany jego zatrudnieniem. Teraz żeby dostać się do teamu pokroju Caterhama ( do którego zapewne Robert nie chciałby pójść, bo walka o 20 miejsce chyba nie jest jego marzeniem)
  • Odpowiedz
@tatwarm: Dlaczego uważasz, że to temat zamknięty? Wydaje mi się, że jeżeli odzyskałby sprawność to istnieje szansa, że jakiś zespół by go wziął. Może Ferrari w kryzysie by się skusiło pod namową Alonso? Z Mercedesem też RK ma dobre kontakty. Kwestia odzyskania sprawności moim zdaniem.
  • Odpowiedz
@KORraN: Kubica wciąż na dobrą renomę w tym środowisku ale jego zatrudnienie to wielkie ryzyko a takiego nikt nie chciałby podjąć. Ferrari? Zapewne bardzo go tam szanują ale po odejściu za dwa lata Kimiego będą chcieli raczej kogoś młodego z perspektywą jeszcze większego rozwoju jak np. Bottas. Mercedes? Moim zdaniem bez szans (chociaż zdecydowanie Robert w formie >Rosberg) bo mają ciśnienie na dużą medialność. Prędzej bym się tam spodziewał Vettela
  • Odpowiedz
@tatwarm: Lotus chyba już idzie na dno i tam bez dużego wkładu się nie wskoczy. Poza tym stara załoga pouciekała i nie wiem, czy RK by się tam chciał pchać w ogóle. Ale dywagować można, na razie jest problem z ręką, której stan bardzo powoli (o ile w ogóle...) się poprawia ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@KORraN: Ta ręka to od początku była tajemnica i nic tak naprawdę o niej nie wiadomo ale jak widzę ją gdzieś na zdjęciach/filmach to wygląda średnio żeby nie powiedzieć kiepsko. Co ciekawe czytałem kiedyś, że sposobem na poprawę jej kondycji jest operacja. Z tym, że na pewno wiąże się ona z jakąś dłuższą przerwą w startach i kto wie być może ze sporym ryzykiem jakiś powikłań, ale na tym się
  • Odpowiedz