Wpis z mikrobloga

@ZmutowanaFrytkownica: Przecież nawet tu na wykopie bojówka radziła poczekać na debiuty nowych telefonów ze względu na większy wybór telefonów no i spadek cen starszych modeli.

Będę się dopiero zastanawiał jak sprzedaż w Q3 czy Q4 nie powyżej wcześniejszego poziomu.
@veilofmaya: Nie będzie żadnego roku WP. Ja liczę na powolny wzrost udziału na rynku i zwiększoną swiadomość twórców aplikacji. W obecnej sytuacji nie ma szans żeby nagle skoczyła lawinowo sprzedaż telefonów z WP.

Inna sprawa, że jakieś 3 tygodnie temu T-mobile dzwoniło do mnie żebym przeszedł na abonament. Polecili mi kilka telefonów, przeczekałem i spytałem o ofertę Nokii, bo wiedziałem, że niejeden telefon spełniał moje kryteria, a nie został wymieniony. Usłyszałem:
@venomik: sprzedawcy w salonach albo konsultanci zawsze będą polecali przynajmniej 3 razy ten model trgobproduxenta z którym na "umowę". Podpisują np z takim samsungiem i taki sprzedawca ma prowizje od sprzedaży każdego samsunga w ramach abonamentu czy tego "mixa".