Aktywne Wpisy
sandilinka +26
Mamy 2024 rok, a ciągle wiele osób używa buracko - peerelowskiego określenia "pasek wypłaty". Uświadomię was mentalne dziady: w normalnych pracach dostaje się wynagrodzenie na konto i nikt o żadnych paskach nie słyszał, nikomu do niczego nie są one potrzebne.
#oswiadczenie #praca #pracbaza
#oswiadczenie #praca #pracbaza
AnnDeArm +227
Widzieliście, jaki taniec e-------y odwaliła Kozidrak? xD
Siedzę w autobusie na zajezdni, autobus ma zaraz ruszać. Stoi koleś na przystanku, pod wiatą, pali szluga. W pewnym momencie koleś zaczął się kręcić w koło i patrzeć w niebo, poleciał na glebę i się telepie.
Wybiegłem szybko z autobusu, jakiś ziomek już się zajął poszkodowanym więc ja szybko za telefon i 112.
Czekam...
Czekam...
Jest. Dodzwoniłem się. Po opowiedzeniu wszystkiego dyspozytorce ta mówi, że mnie przełączy na pogotowie.
j--------e.png
Czekam...
Opowiedziałem wszystko co i jak, gdzie się znajduję, ziomek co dostał ataku padaczki już się w sumie uspokoił i odzyskał świadomość co się dzieje.
Czekamy na karetkę.
Karetka na początku podjechała kawałek dalej niż powinna więc podbiegłem szybko by im wskazać miejsce zdarzenia.
Podjeżdżają na miejsce to ziomek, który przed chwilą jak na moje przed chwilą mógł wykitować zaczyna s--------ć o.O
Ktoś z tłumu go zatrzymał, ja rozmawiam z ludźmi z pogotowia:
- Nie wysiądziemy, nie będziemy gonić pacjenta.
- Przecież pacjent nie ucieka tylko jest 20 metrów od Was, wyjdźcie do niego i spytajcie co się stało i o co chodzi. Wiem, że nie możecie go zatrzymać bo to czyn karalny ale chociaż zapytajcie co się dzieje.
- Nie i c--j.
Ludzie z pogotowia zaczęli odjeżdżać, mi ręce opadły a ten matoł co ataku padaczki dostał wraca i idzie w stronę karetki!
Ręce mi na tyle opadły, że już nawet mi się machać nie chciało do tej karetki i Ci po prostu pojechali.
Ja rozumiem, że to jest rutyna, że to często się zdarza, że ludzie po prostu nie chcą pomocy ale ludzie z pogotowia powinni zrobić cokolwiek w moim odczuciu, spytać co się stało i uświadomić człowieka, że w takim przypadku może jednak pomoc jest potrzebna. Przy okazji straciłem j----e 30 minut na to by komuś pomóc a ten człowiek pomocy nie chciał otrzymać czym pieniężnie mnie w-----ł.
tl;dr
Napisy końcowe:
#pogotowie trochę #coolstory ale #truestory #j--------e #padaczka #pierwszapomoc