Wpis z mikrobloga

#rzeszow #budzetobywatelski #inwestycje #kosciol #buldupy

GDZIE JA K---A ŻYJĘ?! To jest jakieś nieporozumienie, ktoś chyba sobie jaja robi albo nie wiem k---a co. Czarny humor.

5,5 miliona z 6,5 budżetu obywatelskiego w Rzeszowie przeznaczone będzie na co? Na jakże k---a ważną i ułatwiającą życie sprawę. J---ć dziurawe drogi, brak ścieżek rowerowych, stare place zabaw albo miejsca gdzie nie ma ich w ogóle czy inne nieistotne sprawy. C--j z tym, komu to potrzebne. Zamiast tego p----------y najważniejszą z ważnych, super-hiper-mega FONTANNĘ w Parku Papieskim. No bo k---a jak tu żyć bez tego?!

http://www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=%2F20140724%2FRZESZOW%2F140729823

No k---a nie wytrzymie.
  • 57
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Mav666: też widziałem jakiś basen otwarty jak jest księdza jałowego ta droga od pomnika to trzeba troszkę przez park przejść

a myślałem że ROSIR to jest tam gdzie lodowisko koło reala
  • Odpowiedz
@Loczus: Tak, ten basen otwarty niedaleko Jałowego to właśnie ROSiR. Lodowisko koło reala też chyba pod to podpada. Rzeszowski Ośrodek Sportu i Rekreacji - ROSiR. Żwirownia to też ROSiR.
  • Odpowiedz
@Mav666: Zdecydowanie moznaby zrobic cos lepszego, a k'woli scislosci nie chodzi o budowe samej fontanny, strumienia oraz sceny wraz z infrastruktura. Za 6,5 miliona drog nie wyremontujesz, to pokryloby moze prace na odcinku 4 - 5km i wywolalo gownoburze w stylu, 'Dlaczego im remontuja, a nie nam?', sciezek rowerowych tez nie wybudujesz dziesiatek kilometrow, nie wiem jak z placami zabaw, wiekszosc chyba nalezy do wspolnot mieszkaniowych, osiedli. Suma sumarum, nie
  • Odpowiedz
@Mav666:

We Wrocławiu jak budowali fontanę to też były glosy "Hur, dur, wywalanie kasy i Dutek ciul". Pomieszkałem w Warszawie i okazuje się, że połowie ludzi stąd Wrocław kojarzy się właśnie z fantastyczną fontanną i sporo jeździ także po to, by ją zobaczyć.

Więc nie spieszmy się wyzywać innych od debili. Niektórzy są mądrzy, mają tylko inny pogląd na niektóre kwestie.
  • Odpowiedz
@Mav666: Tak ma wyglądać Park Papieski w Rzeszowie. Pomysł zagospodarowania 17 hektarów w pobliżu Rzeszowskiej Katedry przedstawili 2 czerwca, w 14. rocznicę pobytu Jana Pawła II na ziemi podkarpackiej, rzeszowscy architekci z Biura Rozwoju Miasta. „Chcemy, aby te tereny służyły mieszkańcom do wypoczynku, do wspomnień o Ojcu Świętym” – mówi architekt Gabriela Gołuch. Najważniejsze elementy parku to plac, na którym stanie rzeźba Jana Pawła II oraz aleja Przesłania Papieskiego z
  • Odpowiedz
@rissah: ta plaża jest duża ?! i gdzie to jest dokładnie daj linka w google maps plz ( ͡° ͜ʖ ͡°)

i w jakiej ocenia twoim zdaniem?!

i czy można się kompać?!
  • Odpowiedz
@Mav666: Oczywiście winę ciężko zwalić na władzę, bo demokracja i lud wybrał, co z tego że połowa wniosków dotyczyła jednego i tego samego a z ambony księża głosili, że tak będzie najlepiej. Idioci po prostu idioci, ci którzy z tym pomysłem wystąpili i ci którzy ten pomysł poparli.
  • Odpowiedz