Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 113
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Aerials: Ale pojmij, że tak bardzo mam w------e na ten temat i wklejam tony bekowych obrazków, które nie mają nic wspólnego z rzeczywistością. Ale i tak nie przebiłaś laski, która pod zdjęciem Kazimierza Wielkiego złapała taki "butt hurt" że cały dzień z nią pisałem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@fir3fly: > Jeśli po prostu porównamy częstość występowania wad rozwojowych dzieci urodzonych naturalnie i z IVF, to faktycznie wyjdzie nam, że wady występują częściej. Ale nie wynika to z tego, że IVF powoduje te wady, ale z tego, że statystycznie rzecz biorąc rodzice korzystający z IVF są mniej zdrowi od populacji ogólnej (chyba nie muszę tłumaczyć dlaczego?).

Jak dla mnie oznacza to po prostu, że Ci ludzie nie powinni starać
  • Odpowiedz
polecam: http://slwstr.net/

@fir3fly: Ciekawostka

Zdumiewające, że tak pewny siebie i oczytany w naukowej literaturze Magierowski nie dogrzebał się tej pozycji: Reproductive Technologies and the Risk of Birth Defects. Gdyby to zrobił, znalazłby
  • Odpowiedz
@staa: a nie wiem, to jej się musisz zapytać :]. Daj znać co Ci odpowie.

Nie wiem, gdzie Ty widzisz, żebym w tym wątku przywoływala sprawę Chazana. Pozdrawiam.
  • Odpowiedz
@DeXteR25: @Aerials: Ty pierwszy użyłeś argumentum ad personam (nie da się zweryfikować czy w ogóle miało to jakiś sens xD), ale to ją poniosło XD Ziomuś, widzę, że nie lubisz kościoła i próbujesz zrobić z tego "naturalnego wroga nauki" xD Fakt, są sprzeczne opinie na różne tematy między jednym a drugim, ale KK raczej nie walczy z nauką samą w sobie.
  • Odpowiedz
To też zależy od dziedziny i o niczym nie świadczy.

@DeXteR25: co konkretnie masz na myśli? Bo zerkam na listę i są fizycy, biologowie, naukowcy związani z medycyną, astronomowie, itd. Np. taki Wilhelm Röntgen, którego możesz skojarzyć z "rentgenem".

No chyba w każdej dziedzinie nauki jest jakiś wierzący. Myślę, że to jednak może świadczyć o tym, że religia nie walczy z nauką.
  • Odpowiedz
@przemyslany_nick: Nie mówię, że walczy. Mówię, że wzajemnie się wyklucza. Na wiele aspektów religijnych nie ma odpowiedzi, trzeba wierzyć. Naukowiec musi twardo stawiać pytania i popierać je dowodami. Może te osoby maja jakieś "dwa światy" swoje? Ciężko mi się wypowiadać za nich.
  • Odpowiedz