Wpis z mikrobloga

#koswdomu

Siema moje mireczki! :)

Iga rośnie jak na drożdżach, a jej zachowanie każdego dnia się zmienia. Może też ma humory?:)

Generalnie coraz ciężej jej usiedzieć w miejscu, bardzo lubi biegać i delikatnie podlatywać. Na rękach siedzi tylko wieczorami, w dzień biega i skacze jak nakręcona. Fajnie jest jak próbuje wzlatywać do góry, wtedy robi taki wiatr skrzydłami, że żadna klimatyzacja nie może się z tym równać ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Na dodatek doszedł mi pewien problem z którym nie bardzo wiem jak sobie poradzić. Mianowicie Iga nie lubi siedzieć w klatce, mimo że wypuszczona od razu idzie spać. Z kolei jak dużo sobie pobiega, to sama siada koło klatki, ciężko mi zrozumieć to zachowanie i nie wiem jak je tłumaczyć. Zastanawiam się nad zrobieniem klatki z pleksiglasem by nie czuła się zamknięta. Co Wy na to? (Niestety w ciągu dnia muszę ją trochę zamykać bo bardzo brudzi a zaschnięta ptasia kupa to gorzej niż przylepiona guma... Za to w nocy puszczona wolno, śpi w fotelu :D).

Wczoraj też, taka dość śmieszna sytuacja, jak po zjedzonej przeze mnie kolacji Iga siadła na talerz i próbowała wcinać resztki warzyw mimo że chwilę wcześniej była karmiona hehe.

Co dziwne też, mimo praktycznie ciągle otwartego okna Igi nie interesuje świat zewnętrzny. Czyżby było jej tak dobrze? :)

Teraz jeszcze pytanie do was mireczki. Czy jest coś, co was w temacie Igi interesuje? Czy jest coś, co chcielibyście zobaczyć? Może macie jakiś pomysł na filmik? Bo lubię się chwalić swoim ptakiem ( ͡° ͜ʖ ͡°) i ciekaw jestem co jeszcze chcielibyście zobaczyć.

Dziś podrzucam wam filmik z pierwszych lotów Igi, nie są one jakieś super ale widać jeszcze się uczy. Przy okazji na filmiku zobaczycie jak Iga reaguje na dźwięk uderzania o miseczkę z której się ją karmi. To sygnał dla niej, że jedzenie wjechało na stół i że trzeba ruszyć kuperek : )

Na koniec na filmiku możecie też zauważyć że Iga już sama próbuje wcinać robaczki :D

#ptaki #ptactwo #ornitologia #smiesznypiesek #ptasieloty #zwierzaczki #zwierzaki #zwierzeta
Szokatnica - #koswdomu

Siema moje mireczki! :)

Iga rośnie jak na drożdżach, a jej...
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach