Wpis z mikrobloga

@stary-zbozowy-elewator: Wiem,skumałem,włączając się do dyskusji jestem wierzący bo uważam że "coś" musi być na rzeczy a co do zatrzymania nauki przez kościół no cóż było to średniowiecze i uważam że każda cywilizacja musi przejść taki okres ciemnoty,na szczęście średniowiecze minęło przyszedł renesans i w kwestii odkryć naukowych Kościół miał mało do gadania,a ludzkość prędzej czy później odkryje to co ma odkryć ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@jezus_cameltoe: No tak masz trochę racji,bardziej mi chodziło mi oto że Pascal założył że lepiej jest wierzyć ponieważ nasze życie trwa kilkadziesiąt lat a "nagroda" jest wieczna niż nie wierzyć ponieważ w piekle się możemy smażyć również wiecznie
  • Odpowiedz
@HORrorNY:

czyli każdy argument przeciw Twojej wierze to #gimboateizm? Rozumiem, że to co głosi Richard Dawkins to też #gimboateizm? Czyli pewnie Urban, SLD, PO, Palikot to również #gimboateizm. W ogóle każdy, kto mówi "nie wierzę" to tak głupi ignorant, że w całej swej mądrości nazywasz go gimboateistą po czym kroczysz dalej szcześliwy przez swe pełne sukcesów(które
  • Odpowiedz