@Dalegor_: ja nie wiem dlaczego tyle osób robi z Burry'ego farmazoniarza. Gość czerpał od Grahama i Buffeta garściami i część filozofii przejął ale jego natura jest bardziej "niedźwiedzia". Świetnie wyszukuje anomalie rynkowe i niedowartościowane spółki. To, że ma absolutny brak poczucia timingu rynkowego nie oznacza, że nie ma racji. Ja lubię doktorka i uważam, że daleko mu do farmazoniarza. Sam Buffet powiedział na komisji w 2010 na tematu krachu rynku
To, że ma absolutny brak poczucia timingu rynkowego nie oznacza, że nie ma racji
@Mrjohnsmith: no jakby pominąć błędne wizje Jackowskiego, to z niego też jest całkiem jasnowidz. Wystarczy, że za każdym razem powie, że ciało leży w pobliżu jakiegoś zbiornika wodnego i w końcu trafi, przecież w na terenie Polski jest ich całkiem sporo. Ten sam problem mam z tym gościem. Od lat powtarza swoje kocopoły o wiecznym krachu
@Mrjohnsmith: miał do wyboru rolę jakiegoś głosu rozsądku w czasach nadmiernej chciwości z jakąś tam historią predykcji i własną marką, a wybrał rolę wieszcza apokalipsy powtarzającego co chwila, że lada moment niebo spadnie nam na głowy. Jak chciał tak ma.
Dlaczego taka cisza o 18 letnim Ukraińcu, który kosą, wczoraj, nieomal zabił 30 letnią Polkę we Wrocławiu? To już się nie wpasowuje w narrację? #wroclaw
@Mrjohnsmith: no jakby pominąć błędne wizje Jackowskiego, to z niego też jest całkiem jasnowidz. Wystarczy, że za każdym razem powie, że ciało leży w pobliżu jakiegoś zbiornika wodnego i w końcu trafi, przecież w na terenie Polski jest ich całkiem sporo. Ten sam problem mam z tym gościem. Od lat powtarza swoje kocopoły o wiecznym krachu