Aktywne Wpisy

lubie-sernik +80
Trzy miesiące temu rozstałem się z różową po 13 latach związku.
Na początku to mega przeżywałem. Źle mi było samemu, nie mogłem się przyzwyczaić, że jestem sam. Bałem się co będzie dalej.
Po trzech miesiącach uważam, że rozstanie to była najlepsza decyzja w moim życiu...
Jak
Na początku to mega przeżywałem. Źle mi było samemu, nie mogłem się przyzwyczaić, że jestem sam. Bałem się co będzie dalej.
Po trzech miesiącach uważam, że rozstanie to była najlepsza decyzja w moim życiu...
Jak

Tu jeden Mirek wspomniał o "Estate Tax".
Wiadomo, jesteśmy piękni i młodzi, ale i zator tętnicy płucnej może złapać, rozległy wylew we łbie, równie rozległy zawał, nowotwór itp, czy jakiś kierujący kolo wyrywający nas z butów, czy na ulicy, czy na czołowym w trasie i idziemy do piaskownicy mniej lub bardziej zdziwieni. Cóż, nieważne.
Dlatego dla niewiedzących o tym podatku, a posiadających w akcjach czy eteefach amerykańskich powyżej 60.000 USD - taka ściąga dla zapoznania z tematem, który często umyka na co dzień. (Ps. Sorry, że artykuł i film Cymcyka, ale wytłumaczone w nim chyba w dosyć przystępny sposób).
https://dnarynkow.pl/40-podatku-od-twoich-akcji-czym-jest-estate-tax-i-czy-powinienes-sie-martwic/
#gielda
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny
👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt
@mirko_anonim: a jesteś podatnikiem w USA? Jeśli tak to nie martw się bo od $60k nie będzie żadnego estate tax.