Wpis z mikrobloga

@Afrobiker: ja zawsze polecam przejście do automatyki i robotyki.
Może więcej j-----a, delegacje, podróże itd.. Ale praca stabilniejsza (bo prędzej chińczyk przejmie robotę niż AI, chociaż większość ma duże problemy językowe), dobrze płatna. Jak znajdziesz jakąś nisze to już samograj.
  • Odpowiedz
  • 3
@markhausen: siedzę w tym już tyle lat i nadal świetnie się bawię chociaż trzeba przyznać że to nie zawsze siedzenie przed monitorem bo raz od czasu trzeba wgrać kod i sprawdzić jakie tym razem błędy się popełniło na "żywym dawcy" ta część pracy zawsze jest ekscytująca szczególnie jak się zakręcisz i wklepiesz G00 zamiast G01 ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
Afrobiker - @markhausen: siedzę w tym już tyle lat i nadal świetnie się bawię chociaż...

źródło: 1000006605

Pobierz
  • Odpowiedz
@markhausen: Ja skończyłem robotykę i to co piszesz to xD. Może jak odpowiadasz za życie ludzi, jebiesz na delegacjach non stop to wyciągasz z 20k czyli pensje średniego seniora za jakąś hybrydę z 2 dni w biurze.
  • Odpowiedz
@Afrobiker: W ponad 15 lat w IT zarobiłem więcej kasy niż bym zarobił w przemyśle. Poza tym mieszkam w Gdańsku, średnio tutaj z przemysłem. 15k w automatyce to mega hajs chyba, że jebiesz delegację i nadgodziny. Taka kasę to można mieć jako klepacz kodu.
  • Odpowiedz
  • 0
@BreathDeath: pewnie że tak taki hajs miesięcznie to można wyciągnąć nawet z myjni automatycznej przy dobrej lokalizacji i to siedząc na dupie przez 90% tygodnia ale warto mieć alternatywę bo czasy w których się siedziało w jednej branży do emerytury już raczej za nami świat się za szybko zmienia.
  • Odpowiedz