Wpis z mikrobloga

• 1
@Melancholia_: To taka kopia innych zespołów, ale mniej znana i gorsza. Odczucia w sumie podobne. Ja już coraz częściej jestem przy granicy noise i tylko takiego gówna mogę słuchać na codzień. To podobnie jest z NSBM, tylko tego na soundcloud nawet nie ma i tego słucham na musify (taka rosyjska strona, ciekawe czy znasz)
  • Odpowiedz
@Jim275: no, za gitare jest odpowiedzialny gość z jakiegoś synthowego projektu dlatego taki specyficzny ton gitary.
Ja mam chyba że 50 metalowych cd.
Najrzadsza jaka ma to dissection - storm of the light's bane
  • Odpowiedz
  • 1
@Netanstachu: Ja dopiero teraz jak mam pieniądze to mam zamiar kupować. Zamówiłem nawet wczoraj dwa winyle, a nawet nie mam gramofonu, ale to dokupię kiedyś jak więcej będę miał oszczędności.
  • Odpowiedz
@Jim275: ja też kupiłem vinyl 2 płyty od profanum ale go sprzedałem bo też nie miałem gramofonu XD
Ja teraz też ostatnio sporo sprzedałem cdków i chce sobie więcej evilfeast'ów kupić bo to mój ulubiony zespół z polski.
Nawet na katanie mam naszywkę tego projektu jako ekran na plecach
  • Odpowiedz
  • 1
@Melancholia_: W sumie to połączone ze sobą gatunki. Zespoły z tych gatunków często robią ze sobą splity , albo mieszają muzycznie gatunki. Przynajmniej te nowsze mają taką tendencję.
  • Odpowiedz
  • 1
@Netanstachu: To ja z polskich na pewno chce kupić trochę od Cultes des Ghoules. Szczególnie Haxan jest mój ulubiony. Infernum bym chciał kupić, bo z starych polskich zespołów to mój ulubiony, ale nie ma od lat nowych wydań.
  • Odpowiedz
@Jim275: Przecież infernum niedawno wznowili na putrid cult możesz cd, vinyl, koszulinę i taśmę nawet kupić.
Ja mam akurat haxan na cd. Super album chyba jeden z nielicznych jakich się naprawdę przestraszyłem słuchając ich.
Fullmoon też jest bardzo fajny nawet mi się na taśmie udało go dorwać i sleeptime od sacrilegium też fajny moje ulubione od nich
Netanstachu - @Jim275: Przecież infernum niedawno wznowili na putrid cult możesz cd, ...

źródło: 20260518_222823

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 1
@Netanstachu: O kurde rzeczywiście. To kupię na pewno. Ja sprawdzałem rok temu i pamiętam, że na allegro tylko widziałem za 600 zł xD. Fullmoon też chyba jeden z moich ulubionych i Thor's Hammer. Szkoda, że tego drugiego dema nie nagrali, bo riffy dobre tam były.
Jim275 - @Netanstachu: O kurde rzeczywiście. To kupię na pewno. Ja sprawdzałem rok te...
  • Odpowiedz
@Jim275: dużo wznowień dobrych w tym roku wychodzi wicher od sacrilegium czy ten infernum.
Ja wydałem na wznowienia od thunderbolt to na resztę mi trochę szkoda kasy.
Ale faktycznie niektórzy dają posrane te ceny za płyty. Ktoś pierwsze wydanie taranis chciał za 1500zl sprzedać.
Nawet dużo podobieństw do fullmon jest w dark fury, perkusista od nich grał w fullmoon
  • Odpowiedz
  • 1
@Netanstachu: Najgorzej jak zespół/projekt jest bardzo niszowy i sprzedaje w nakładzie 100-500 kopii, albo szybko się rozpadł dawno temu, bo potem to jedynie można sobie posłuchać w internecie.
  • Odpowiedz
@Jim275: 100 czy 500 kopi to i tak całkiem sporo jak na podziemie.
Też niedawno się polski necator rozpadł.
A polish evil black metal arrt ma naprawdę bardzo fajne riffy.
Też na jakiejś grupce na fb znalazłem cd za 20zl i kupiłem w ciemno i całkiem fajne było.
crimson evenfall. Jedni ze starszych na fińskiej scenie bm
Netanstachu - @Jim275: 100 czy 500 kopi to i tak całkiem sporo jak na podziemie. 
Też...

źródło: 1000026389

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 1
@Netanstachu: Muszę się w to w bardziej wkręcić, bo na NEET to sobie nie mogłem pozwolić. Teraz to mam dużo pozycji na liście, ale stopniowo będę kupował, bo mam tendencje to kompulsywnego roztrwaniania pieniędzy XD. Najlepiej to śledzić podziemie i kupować na świeżo, bo potem można sprzedać taką demówkę drogo, albo cieszyć po prostu z białego kruka.
  • Odpowiedz