Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 30
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@bruceivins:

i znowu mieszasz różne rzeczy. Rozmawiamy o karze dla lekarza który zasłania się przy aborcji klauzulą sumienia i nie odsyła pacjentki do innego lekarza

Po
  • Odpowiedz
@bruceivins: Zgadzam się i moje słowa skierowane są do osób, które linczują Chazana "bo przecież aborcja to obowiązek lekarza! lekarz nie wykonał obowiązku! musi przestać być lekarzem!" [z mojej obserwacji większość przeciwników KS ma takie podejście], a klauzulę sumienia "bo to ciemnogród" - mimo tego, że przez 18 lat nie było żadnego wyroku sądu na lekarzu za niezgodne z prawem użycie klauzuli sumienia.

Zmuszanie lekarza do zabicia [wg niego] dziecka
  • Odpowiedz
@bruceivins:

A jak posłowie odrzucają projekt podpisany przez kilkaset tysięcy osób? Większość jest przeciwna jakiejkolwiek formie i jeśli ich zdanie tych ludzi to nie obchodzi, to czemu nas ma obchodzić takie prawo?
  • Odpowiedz
@bruceivins:

ponieważ uważam że eutanazja to ogólnie śliski temat i nie jestem pewien, czy w ogóle powinna być legalna.

Dziękuję bardzo za wskazanie tak poważnych różnic między obiema
  • Odpowiedz
@HORrorNY:

Dla mnie przesłanką jest to, że przez 18 lat nie ma wyroku na żadnym lekarzu za użycie KS, więc dlaczego teraz nagle miałby być?

cały czas dwie różne sprawy - KS, a niedopełnienie obowiązku. I obowiązek zwalasz na kobietę, podczas gdy Chazan, gdyby był uczciwy zrobił by
  • Odpowiedz