Wpis z mikrobloga

@golyy316: @hqvkamil: Pinterest? Tworzysz własne tablice (przyjęło się, że winny być tematyczne) i dodajesz tam obrazki, które znajdujesz podczas przeglądania w Internecie. Do przeglądarek są skrypty, dodatki, które ułatwiają szybkie dodanie. Ja dodaję obrazki o modzie męskiej i z tego co widzę to moja tablica jest dość popularna. Bardzo popularna jest właśnie moda, prezenty i wystrój wnętrz.
@Morittto: nie siedzę jakoś konkretnie w świecie mody. Przeglądam jedynie kilka blogów, tumblr na którym są zdjęcia, z których sam biorę inspiracje bo sam staram się ubierać trochę inaczej niż tylko dżinsy + t-shirt (chociaż ten zestaw też lubię ;) ) Ogólnie siedziałbym może w tym bardziej gdybym miał więcej kasy na ubrania i częściej chodził po centrach handlowych.
@Vojak: Właśnie jestem na etapie "bliski koniec studiów - czas na pierwszy dzień poważnej pracy" i zastanawiałem się nawet dziś czy warto porzucać moje ukochane dżinsy, t-shirty, bluzy na jakieś płaszcze, lakierki czy co tam jest. Nawet miałem iść jutro skonsultować ten temat z bliską mi samicą naszego gatunku.

Jednak, ciekawy temat i jestem pewny że sporo osób ma podobne przemyślenia.
@Morittto: mówi się, że najważniejsze to chodzić w czymś co jest dla nas wygodne i to lubimy + wiedzieć jak się ubrać do sytuacji. :) Mimo wszystko ja uważam, że facet, który ubiera się z gustem i w trochę inne zestawy niż typowe ,,jakieś" dżinsy + t-shirt jest trochę inaczej (żeby nie powiedzieć lepiej) postrzegany przez innych... dla mnie np. ubiór przemyślany zdecydowanie działa lepiej na moją pewność siebie co mi
@Morittto: + na moim przykładzie: około 2 lata temu zacząłem przechodzić z dżinsów, bluz z kapturem, dużych adidasów, tenisówek na innego typu odzież. Najbardziej lubię kupować spodnie - z reguły kupuję chinosy ze średnio-wąską nogawką. Mam 4 pary spodni w kolorze piaskowym, bordowym, niebieskim, czarnym i zwykłe dżinsy. Na co dzień do tego wybieram jakiś ciekawy t-shirt (w sklepach staram się wybierać dość duże grafiki na t-shirtach niżeli jakiś mały napis)
@Vojak: Rozumiem, chwilę mi to zajęło bo musiałem użyć google do rozpoznania paru rzeczy. Może trochę Cię zaskoczę, lub nie, ale duża część moich znajomych ubiera się w podobny sposób, nikt im nic nie mówi na temat stroju (chyba że jakiś wybitny t-shirt, w sensie ciekawy), jest to na porządku dziennym. Zdarzyło mi się usłyszeć parę razy w klubach, że nawet pożądany sposób ubierania się przez kobiety, taki warunek, aby przyciągnąć
@Morittto: co do tego jak na to reagują ludzie to trzeba popatrzeć w jakim środowisku się obraca i w jakim jest się wieku. Ty mówisz, że kończysz studia i ubieranie się w inny sposób niż wspominany przez nas ,,standardowy" zestaw nie jest czymś aż tak ,,innym" bo spotykam wielu ludzi w wieku 22-25 lat, którzy już wybierają takie zestawy. Ja mówię o tym bo w mojej szkole są sami nastolatkowie typu