Wpis z mikrobloga

• 9
@HumanBeing: ty jeszcze nie wiesz co ludzie zrobią dla pieniędzy. Idź popracuj do takiej średniej masarni, to co się oczy otworzą... A kiedyś było znacznie gorzej.
  • Odpowiedz
@RobieInteres: Te plakaty w II RP były rozsiewane przez sanację i Narodowców, którzy chcieli odwrócić uwagę ludzi od tego, jak władza, ziemiaństwo, właściciele fabryk ich dymają.

"Jedyny twój wróg", nie zadawaj pytań i nie myśl za długo nad innymi.

Jak widać propaganda dla debili działa dalej.
  • Odpowiedz
  • 3
@Hawthorne: w moim przypadku to mojej śp. Babcia była tym prześladowany dzieckiem. Ale nie była ofiarą. Broniła się jak potrafiła.

Co Izrael zrobił dla świata od 1948 roku? Coś dla Polski? Pomógł mam w czymkolwiek? Cokolwiek? Umożył długi? A może wprost przeciwnie? zagrabiał ludziom domy i kamienice, używając fałszywych dokumentów? Mam kilka historii z mojego miasteczka gdzie pojawiało się rzekomo spadkobiercy z Izraela. Całe szczęście Polskie prawo opierało się na
  • Odpowiedz
@saib75: Odpowiadając na poważnie; stanowi niezatapialny lotniskowiec, który jest naszą, zachodnia-europejską, wysunięta na najbardziej na wschód Enklawę. Oczywiście temat Arabów jest skomplikowany, zwłaszcza w ramach działania Ameryki/NATO i procesów destabilizacyjnych dla arabskiej państwowości, które powodują wzrost fanatyzmu i ogromnej imigracji. Zdaje sobie też sprawę, że w krajach bliskiego wschodu dyktatorzy się lepiej sprawdzają, niż cukierkowa demokracja. Nadal jednak wolę Izrael, niż państwa arabskie, bo jest nam bliższy kulturowo. Nawet bym
  • Odpowiedz
  • 1
@Hawthorne: przeczytałem. Izrael nie jest żadnym lotniskowcem. Izrael zawsze działa tylko w swoim interesie, co jeszcze v jest zrozumiałe. Ale robi to z kompletna pogardą dla norm i praw międzynarodowych. Nie bierze udziału w żadnym międzynarodowym prawnym schemacie, który mógłby w jakikolwiek sposób zmusić ich do przestrzegania jakichkolwiek norm ludzkich. Takich ludzi i takie państwa nazywa się państwami bandyckimi. Mógłbym tutaj napisać mnóstwo przykładów ich barbarzynstwa i kompletnego braku zainteresowania
  • Odpowiedz