Wpis z mikrobloga

Trafił się Bentley Silverlake na olx za 65zł, normalnie żal nie brać. A jako, że ojciec parę dni wcześniej zagadywał, że skończył mu się Jacques Bogart to pytał, czy coś fajnego mu nie znajdę. No i wskoczył na olx owy Bentley.

A teraz wrażenia... Ooo matko, jaki to jest dobry letniak, jak to świetnie pachnie, no i te parametry. Cholera, teraz mam dylemat, czy nie sprzedać ADG Parfum i sobie też sprawić tego Bentleya.

Jak ktoś szuka czegoś dobrego i w miarę taniego na lato to polecam tego gagatka.

#perfumy
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kajss: moje ofkorz, ciekawość musiała być zaspokojona. Ojciec i tak powie, fajne... piżmowe.

Edytowałeś :P

Parfum ma ten dymny akordzik, a Silverlake to już bardziej podstawowy ADG. Chociaż fragra i opinie sugerują, że bardziej ADG Essenza, którego nigdy nie miałem okazje testować.
  • Odpowiedz
@kajss: mocno się różni i jak dla mnie jest średniawy, wiem, że to 100zł vs 270zł ale imo różnica w cenie jest adekwatna do różnicy jakości.
@czasowstrzymywacz " teraz mam dylemat, czy nie sprzedać ADG Parfum i sobie też sprawić tego Bentleya" O.M.G ...
  • Odpowiedz
@arch_Kris: Czy ja wiem, czy ten Parfum to jakiś sztos. Dobry zapach ale nie na tyle, żeby taki Silverlake nie mógł z nim konkurować ( zresztą oba i tak bardzo się od siebie różnią). Pamiętaj, że Bentley to tak naprawdę Lalique, a Ci byle gówna nie wypuszczają na rynek.
  • Odpowiedz
  • 4
@czasowstrzymywacz: też się napaliłem na tego Benka i się rozczarowalem. Konotacje na bank są z adg, ale startu nie ma... może ponowie testy bo ja kupiłem w grudniu i zdazylem o nim zapomnieć.
  • Odpowiedz
no i te parametry

@czasowstrzymywacz: na mnie to miało jedne z najgorszych parametrów jakie znam w perfumach, raczej powszechna opinia, Chanele to przy tym jak Kerosene

Moze jest lepiej w innym batchu (wątpie), ale sam zapach to też totalnie nic ciekawego.
  • Odpowiedz
@czasowstrzymywacz: Zabrałem ostatnio odlewkę na urlop, spoko perfumy w klimatach ADG, z lepszą trwałością, ale z nieco gorszym zapachem, jako zapach w okolicach 100 zł to jestem zadowolony, chociaż chyba wolałbym w tym budżecie pójść w innym kierunku :)

Za to mojemu tacie się nawet spodobał (powiedział, że jest ok jak mama kazała mu coś nowego wybrać xD) i też myślę nad zakupem flakonu dla niego, tylko że mój tata
  • Odpowiedz
@czasowstrzymywacz: aż się popsikałem dziś SIlverlakiem w celu utwierdzenia się w zdecydowanym stanowisku.
W sumie nie jest tak źle jak zapamiętałem, ale wciąż bez podjazdu do jakiegokolwiek ADG, a tym bardziej Parfum.
  • Odpowiedz
  • 0
@anomaly_: parametrów nie pamiętam , ten zapach mi jakąś chemią zalatywał, a że od strzała mnie nie urzekł to poszedł w odstawkę więc dzięki za przypomnienie, najwyżej poleci na stragan😏
  • Odpowiedz