Wpis z mikrobloga

Dawno nie pisałem, w sumie nic się nie zmienia.

Szukam pracy, jeszcze bez efektów, ale jakieś niby tam postępy są. Bylem na rozmowie na pomocnika na budowie wczoraj, z innego miejsca mają się 15. odezwać i podać datę rozmowy, na jednej farmie tez mówili, że teraz mają dużo pracy i się odezwą, no ale bez żadnych konkretów...

Pozdrawiam tez wszystkich, co piszą, że co ja odwaliłem, to było bez sensu i ze mogłem coś zrobić lepiej, inaczej.

Część osób ma rację, tylko przypomina mi to trochę Janoszów siedzących w fotelu, oglądających mecz i mówiących po jakiejś nieudanej akcji do telewizora: "co za kretyn, przecież mógł podać do Pana X..."

Oczywiście część osób ma naprawdę sensowne i bardzo wartościowe uwagi, ale mówić jest łatwo :>

Ale to ja wrócę z konkretnym doświadczeniem i wiedzą na przyszłość.

Nawet jak nie wyjdzie teraz, to później wrócę lepiej przygotowany i z doświadczeniem.

#kaktuswnorwegii
  • 66
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@testcba0001: xDDD Co on Into the Wild się naoglądał? No przecież jechanie w ciemno to głupota, trzeba pierw przygotować sobie nocleg, zadzwonić za pracą, ogarnąć konto bankowe, dowiedzieć się jak to jest ze służbą zdrowia, itd. Sama nigdy nie emigrowałam ale nawet ja wiem takie rzeczy xD
  • Odpowiedz
@Pan_Kaktus: Nie poddawaj się, a gwarantuje Ci że w końcu osiągniesz swój cel ;) Ja dwa lata temu, trzy miesiące po maturze wyleciałem do Anglii (Leeds) i w portfelu miałem 650 Ł, brak znajomości, brak pracy, brak mieszkania. Rodzice myśleli że miałem 900Ł i kolegę u którego miałbym gdzie zamieszać - bo wiem że bez tego by mnie nie 'puścili'. Przez dwa miesiące nie mogłem znaleźć pracy. Kończąc pracę miałem
  • Odpowiedz
@Pan_Kaktus: Trzymaj się tam jakoś, bo już wczoraj były podejrzenia, że w związku z Twoją dłuższą absencją na Mirko coś mogło Ci się stać. Mam nadzieję, że w końcu coś wypali w tym kraju trolli i pogłowia z chowu wsobnego.
  • Odpowiedz
  • 1
@Pan_Kaktus: a porozwieszales ogloszenia po norwesku ze mozesz robic wszystko? U.mnie w miescie ludzie czesto zrywaja nr z takich ogloszen. Btw facet dzwonil ze ma prace dla ciebie a ty ze nie bo za pokoj juz zaplaciles. Glupota moim zdaniem i cos czuje ze tak naprawde srednio chce ci sie pracowac.
  • Odpowiedz
@Pan_Kaktus: Równie dobrze możesz p--------ć sie głową o ścianę i powiedzieć "może robię głupio ale mam doświadczenie!" albo zostać żebrakiem we Francji. To, że robisz COŚ nie znaczy, że robisz mądrze.
  • Odpowiedz
Nawet w biblii jest napisane, żeby nasz język był prosty i dosadny.

o k---a jak śmiechłem, a to dopiero początek tego co czytam xD
  • Odpowiedz