Z okresu świątecznego i z dziś. Jako, że jutro trzeba obejrzeć Piekło Północy dziś pokręcone. Jak to na Pomorzu, zimno i wiało to tylko 40km. Na zdjęciu widoczne wnętrze Kościoła w Godziszewie. Fajna ścieżka rowerowa poprowadzona, ładny asfalt lecz w miejscowościach kostka. Najważniejsze, że są nowe kwadraty i poznaje się nowe okolice. Oby się już w przyszłym tygodniu ciepło zrobiło bo ile może być tak zimno.
@ikov: Nie wpadłbym na to xD W obecnej sytuacji ma to dużo wspólnego lecz nick (właściwie fikcyjna postać z uniwersum wh40k) powstał dużo wcześniej. Ja właśnie poznaje okolice i można to nazwać turystyką kwadratowo-kościelną. Jako niekatolik uwielbiam lokalne kościoły i takie zabytki. Nowe zawsze smakuje lepiej. Swoje rodzinne strony znam bardzo dobrze a tu zaczyna się od zera :)
@BronislawCzevak: Ciekawe czy się kiedyś na trasie miniemy. Po dystansach i tematyce widzę, że raczej to inny styl jazdy (też lubię klimatyczne kościoły, ale zwykle nawet nie chce mi się zatrzymywać żeby coś sfotografować). Ale z Tczewa masz niedaleko dwa kościoły w ruinie, w Steblewie i w Ostaszewie. A takich mniejszych to na pęczki.
@ikov: A kto wie. Stamblewo jest w planach. Parę razy mijałem samochodem ale nigdy nie było czasu zajechać i pooglądać. O Ostaszewie nie widziałem. Dzięki za info :) Muszę się ponownie przestawić, że tutaj 20 km i jesteś parę wsi dalej a w Gdańsku 20 km i dopiero mijasz koniec tablicę "koniec miasta".
Z okresu świątecznego i z dziś. Jako, że jutro trzeba obejrzeć Piekło Północy dziś pokręcone. Jak to na Pomorzu, zimno i wiało to tylko 40km. Na zdjęciu widoczne wnętrze Kościoła w Godziszewie. Fajna ścieżka rowerowa poprowadzona, ładny asfalt lecz w miejscowościach kostka. Najważniejsze, że są nowe kwadraty i poznaje się nowe okolice. Oby się już w przyszłym tygodniu ciepło zrobiło bo ile może być tak zimno.
#rowerowyrownik
Skrypt | Statystyki
źródło: 1000006854
PobierzW okolicy masa kościołów, prawie w żadnym nie byłem.