Wpis z mikrobloga

@Pehuen: milion razy tłumaczył nie będę. Użyj googla i porównaj parametry, bo rozmiar jest tylko jedną z wielu różnic.

Aha: osobom na mobilnym internecie z limitami to robi sporą różnicę.
  • Odpowiedz
@Pehuen: i tak w żaden sposób nie jest to usprawiedliwieniem dla używania formatu, który powstał niemal 30 lat temu, jest niewydajny, nigdy nie był projektowany pod kątem umieszczania w nim filmików (brak sensownej kompresji) i obsługuje tylko 256 kolorów, a przy tym wszystkim waży najwięcej. Są lepsze alternatywy i trzeba je w końcu zacząć wprowadzać na masową skalę.

Analogicznie: gdybyś żył w czasach wprowadzenia do sprzedaży pierwszych samochodów to też
  • Odpowiedz
@rss: oczywiście, że gif gorszy, ale ogromnej mnie to różnicy nie robi. Innym robi większą, ale i tak wymuszanie zmian różnymi ostracyzmami mi się nie podoba. Nie jesteście modami na tym grajdołku. Można dodawać gify?- można. Nie wypowiadajcie sie za wszystkich, bo mnie to wisi, i tak, i tak, obejrzę w parę sekund, co miełaem obejrzeć i tyle.
  • Odpowiedz
@Pehuen:

oczywiście, że gif gorszy, ale ogromnej mnie to różnicy nie robi

Widzisz, a mi (i wielu innym) robi, bo wolę obejrzeć płynny materiał w dużej rozdzielczości i z pełną paletą barw zamiast klatkującego potwora z 256 kolorami, który waży kilka razy
  • Odpowiedz