Wpis z mikrobloga

@emjot86: Pepiki zawsze miały lżejsze podejście do wielu spraw i żyją, a nie jak większość krajów ue, tylko zaciska pętlę na każdym kroku i wprowadza jakieś przekombinowane regulacje.
  • Odpowiedz
@jegertilbake: Polska ma większe PKB, jesteśmy większym krajem, bogatszym i szybciej rozwijającym się, to oczywiste. Bardziej mi chodziło o luźniejsze podejście Czech do wielu spraw, są po prostu bardziej liberalni, gdzie w innych krajach Europy już często można zauważyć zamordyzm. Krypto z założenia miało być wolnością, a powoli rządy kładą swoje łapy nawet i tu, wszystko chcą śledzić. Mi się to nie podoba i jestem przeciwko.
  • Odpowiedz
@freddd: No spoko ale ogolny poziom luznosci czy liberalnosci podejscia ma male znaczenie. Bogacenie sie Polski pewnie czesciowo wynika ze scisku d--y Polakow, ktorzy nie potrafia się uśmiechać i miec w------e, bo zawsze sa pod presją a z drugiej strony mozna miec to po prostu w dupie i otaczac się luźnymi osobami oraz samemu taka byc.

Dla mnie priorytet to miec na tyle pieniędzy, zeby móc sobie pozwolic na wolnosc
  • Odpowiedz