Wpis z mikrobloga

@majk3l: No, działa. Wcześniej z W11 też miałem do czynienia. Na moim kompie czasem dziwnie się zachowuje, np. kursor myszy na chwilę zamraża (ostatnio już to się nie zdarzało). Dziś ekran mi na chwilę „zgasł”. Chyba sterownik grafiki się zaktualizował. Później niektóre okna były nieaktywne. Zrestartowałem Explorera i OK.
  • Odpowiedz
@jednorazowka: to mi nie wygląda na fajną opcję.
Win10 zawsze był niezawodny. A tu wyszukiwarka systemowa przekierowuje do przeglądarki, nie daje rozsądnych odpowiedzi, jeżeli oczywiście pasek start działa, bo zwykle w ogóle nie chce działać w pewnych konfigach.

Czasem inne schizy, ale oczywiście aktualizacji to standardowo nie można instalować przez pierwszy miesiąc, bo wiecznie coś psują...
https://www.telepolis.pl/tech/oprogramowanie/windows-11-aktualizacja-kb5074109-problem-outlook
  • Odpowiedz
@majk3l: No, trochę działa, jak chce.

Zrobiłem debloat, wyszukiwarka działa lokalnie.

Wielu rzeczy nie da się zmienić — MS wie lepiej. Np. nie da się wyłączyć miniatur aplikacji po najechaniu na pasek zadań, nie da się wyłączyć ikony głośności w prawym dolnym rogu (nie potrzebuję jej). I tak co i raz jakieś „zagadki”, które nie mają
jednorazowka - @majk3l: No, trochę działa, jak chce.

Zrobiłem debloat, wyszukiwarka ...

źródło: obraz

Pobierz
  • Odpowiedz
@jednorazowka: Testowali na produkcji od czasów Win10. Problem w tym, że wtedy kod jeszcze klepali ludzie. Teraz Hindusi na ślepo wklejają kod z ChatGPT bez weryfikacji bo mają do wyrobienia normy używania kodu AI (tak k---a, serio xD) więc baza kodowa rozlazła się w trzy d--y fest.

Poza tym, pierwsze co zrobił Nadella po tym jak objął stery to wypieprzył cały dział QA. Nigdy nie pozwólcie Hindusom na zajęcie jakichkolwiek
  • Odpowiedz
@PeriodFromVaginax9: u mnie miarka się przebrała. Tak troche mimowolnie przeszedlem do win11 bo stwierdzilem ze kiedys i tak bedzie trzeba. Niby w miare dzialal ok ale czasami przymulał. Sprzet nie jest jakiś super nowy ale parametry powinny pozwalac na prace z przegladarka. Thinkpad T16 1235U/16gb ram. I jak odpalałem z 20 kart to brakowało ramu, zamulał momentami. Nawet myslalem mu tego ramu dokupic ale raz ze teraz ceny p------e a
  • Odpowiedz