Tytuł:Historia nazistowskich obozów koncentracyjnych Autor:Nikolaus Wachsmann Gatunek:historia Ocena: ★★★★★★★★★☆ ISBN:9788380311367 Tłumacz:Maciej Antosiewicz Wydawnictwo:Świat Książki Liczba stron:928 Forma książki:książka Książka imponuje ilością szczegółowych informacji i konsekwencją w pokazaniu całej historii niemieckich obozów koncentracyjnych – od początku do samego końca. Czytałem ją z dużym zainteresowaniem, bo ten okres historii od dawna mnie fascynuje. To pozycja kompletna, bardzo rzetelna i dopracowana. Jeśli ktoś chce naprawdę zrozumieć ten temat, to trudno o lepszą i pełniejszą pozycję.
@TobiaszSuchy: Tak, jest Treblinka – razem z innymi obozami na wschodzie, głównie w kontekście akcji Reinhardt. Sporo też można dowiedzieć się o tym jaką rolę odgrywał Odilo Globocnik.
Dajcie mi jeden argument zeby w poniedzialek z rana nie wejść w tego śmiecicha. Mysle ze samo IP wiecej warte niż wycena spolki w tym momencie. Chyba ze ma jakies duze zobowiązania
Tytuł:
Historia nazistowskich obozów koncentracyjnychAutor:
Nikolaus WachsmannGatunek:
historiaOcena: ★★★★★★★★★☆
ISBN:
9788380311367Tłumacz:
Maciej AntosiewiczWydawnictwo:
Świat KsiążkiLiczba stron:
928Forma książki:
książkaKsiążka imponuje ilością szczegółowych informacji i konsekwencją w pokazaniu całej historii niemieckich obozów koncentracyjnych – od początku do samego końca. Czytałem ją z dużym zainteresowaniem, bo ten okres historii od dawna mnie fascynuje. To pozycja kompletna, bardzo rzetelna i dopracowana. Jeśli ktoś chce naprawdę zrozumieć ten temat, to trudno o lepszą i pełniejszą pozycję.
Wpis dodany za pomocą tego skryptu
#bookmeter #historiabookmeter
źródło: okładka
Pobierz@TobiaszSuchy: Tak, jest Treblinka – razem z innymi obozami na wschodzie, głównie w kontekście akcji Reinhardt. Sporo też można dowiedzieć się o tym jaką rolę odgrywał Odilo Globocnik.