Aktywne Wpisy

Mirki, mamy 2026 rok. Żyjemy w czasach „cyfrowej pustyni” - niby każdy ma 5G, telefon pod ręką i setki znajomych w social mediach, a jak przychodzi co do czego, to wieczory spędzamy, gapiąc się w niebieskie światło monitora.
Mówi się o epidemii samotności, ale jak to wygląda u nas, na Mirko? Czy faktycznie zamknęliśmy się w piwnicach, czy może to tylko stereotyp? Wyłączając wyjścia do pracy, szkoły czy po bułki - jak
Mówi się o epidemii samotności, ale jak to wygląda u nas, na Mirko? Czy faktycznie zamknęliśmy się w piwnicach, czy może to tylko stereotyp? Wyłączając wyjścia do pracy, szkoły czy po bułki - jak
Jak często spotykasz się z ludźmi twarzą w twarz (poza pracą/szkołą)?
- Codziennie (mam paczkę znajomych / partnera / itp) 20.3% (377)
- Bardzo często (3-4 razy w tygodniu) 4.6% (85)
- Regularnie (1-2 razy w tygodniu, głównie weekend) 14.2% (264)
- Sporadycznie (raz na dwa tygodnie) 15.1% (280)
- Rzadko (raz na miesiąc lub rzadziej) 21.3% (396)
- Prawie wcale (nie pamiętam kiedy) 7.8% (144)
- Tylko kontakt online (wykop, komunikatory) 2.2% (40)
- Chciałbym częściej, ale nie mam z kim 5.7% (106)
- Jestem świadomym samotnikiem i tak mi najlepiej 7.9% (146)
- Inne - wyjaśnię w komentarzu 1.0% (18)
buddookan +9

źródło: obraz
Pobierzźródło: obraz
Pobierzźródło: obraz
PobierzTo jak 2 przyjaciółki. 1 mówi że 3 razy się rozwiodła i były to najlepsze jej decyzję w życiu a 2 tylko potakuje i udaje że się zgadza.
Obalę Twoje myslenie:
Jeżeli to co napisałeś jest prawda, to czemu ropa, wegiel, cukier, stal szoruje po dnie?
Teraz była rewolucja w stablecoinach, ich powiązaniu z USD i mam fajny przykład Starlinka który
@Saeglopur
https://pracap.com/an-ai-addendum/
@Vestor: Spirala inwestycji w skutek nadmiaru kapitału i owczego pędu pod sloganem w tym przypadku AI. Bez najmniejszej wizji faktycznego zysku. Multum podmiotów które łapią finansowanie absurdalne tylko za sam zamiar bądź pozorowanie tworzenia jakiś rozwiązań faktycznie AI. Jest też oczywiście już zjawisko dodawania samego hasla AI do nazw firm, tworzenia niby produktów - dokładnie jak z blockchain
Tutaj nie ma co się dopatrywać sensowności i tego czy to się zwróci w najbliższym czasie. Tak samo jest z czasem życia tego chipów AI - pewnie i by wystarczyły
Na jakiejś zasadzie można uważać, że obecnie mamy do czynienia z bańka? To troszkę tak jakby w 2006 pisać, że mamy do czynienia z bańką internetową, bo wszyscy chcą mieć własne strony i inwestuje się w Amazon, Myspace i Google.
Świat idzie do przodu i AI ma mnóstwo zastosowań, na których da się zarobić i które usprawni życie miliardów ludzi w ogromnym stopniu. Można to porównać do wynalezienia nowego
Spółki AI to bardzo dobre spółki. Tylko w bardzo złej cenie (drogie)